fbpx
Psihoterapie Integrativa

Psihoterapie online pret – Cat ar trebuie sa platesti pe sedinta?

Psihoterapia online este în prezent în plină ascensiune.

Psihoterapia online este în prezent în plină ascensiune.

Riscurile de contractare a coronavirusului, precum și restricțiile impuse de-a lungul timpului, i-au determinat atât pe pacienți, cât și pe psihoterapeuți deopotrivă, să aleagă această opțiune.

Pentru mulți oameni, poate fi dificil să se obișnuiasca cu ideea de a nu vedea psihoterapeutul în persoană. Este posibil să fi auzit presupuneri cu privire la faptul că ședințele de psihoterapie online sunt impersonale sau că psihologul nu poate să citească limbajul corpului așa cum ar face-o în mod tradițional. Dar ce-ar fi să privim ședințele de psihoterapie online dintr-o perspectivă diferită.

Gândeste-te la cât de des trimit oamenii mesaje text prietenilor sau câte apeluri video au cu familia și cei dragi care sunt departe. Datorită progreselor tehnologice, comunicarea online ne poate ajuta să rămânem conectați într-un mod intim cu cei dragi. Dacă găsești psihoterapeutul potrivit, care are o educație și o instruire extinse, ședințele de psihoterapie online pot fi la fel de eficiente ca cele din cabinet.

Citește și: Dovada că psihoterapia online chiar funcționează!

Atunci când discuți online cu psihoterapeutul tău este mult mai comod și chiar convenabil. Nu-i nevoie să pleci de acasă sau de la birou. Iar dacă ai întrebări legate de prețul psihoterapiei online, trebuie să știi că preturile sunt similare cu cele pentru psihoterapia în persoană.

Dar hai să vedem care sunt mai exact prețurile cerut de psihologii din România pentru ședințele de psihoterapie online.

Psihoterapie online preț

Prețul psihoterapiei online variază în funcție de psihoterapeut și de nivelul sau de experiență. Majoritatea psihologilor cer între 150 și 250 de Lei pe ședință, iar cei de top care au și o reputație bună pot cere chiar și 300 sau 350 de Lei pe ședință.

Pe lângă prețul pe ședință, ar trebui să ai în vedere și frecvența cu care te vezi cu terapeutul.

Spre deosebire o răceală comună pe care o tratezi într-o săptămână cu medicamente, afecțiunile mintale cum ar fi anxietatea sau depresia, au nevoie de mai mult timp pentru a fi tratate. În funcție de ce afecțiune sau problemă ai, psihoterapeutul îți poate recomanda 1, 2 sau chiar 3 ședințe pe săptămână. O terapie poate se dureze de la câteva luni până la câțiva ani. În final tu vei fi cel care va decide cât de des îți permite bugetul sau ai disponibilitatea să mergi. Însă, este bine să iei în considerare și costul per total al terapiei

Avantajele psihoterapiei online

Acces mai ușor: clienții care locuiesc în zone îndepărtate sau care au o mobilitate limitată sau acces limitat la transport pot fi mai motivați să participe la terapia online.
Preț mai avantajos: psihoterapia online elimină costurile asociate cu timpul de călătorie și cu combustibilul.
Terapie mai consistentă: dat fiind că ședințele se desfășoară online, clienții nu prea mai absentează din cauza vremii, a unei răceli sau a traficului aglomerat.
Terapie mai intensă: ședințele de psihoterapie online pot fi programate mai frecvent, deoarece clienții nu trebuie să facă deplasări pe distanțe lungi.
Progres sporit: întrucât ședințele sunt mai frecvente iar prețul pentru psihoterapie online este accesibil, atunci și progresul poate apărea mai rapid.
Acces mai facil la specialiști: psihoterapia online poate permite persoanelor din zonele îndepărtate să primească ajutor de la specialiști care ar putea să nu fie disponibili în locația lor geografică.
Confort psihologic: terapia online poate ajuta la eliminarea stigmatului social legat de mersul la psiholog.
Flexibilitate: Clienții au acces la mai mulți specialiști și pot selecta specialiștii care pot lucra în funcție de programul lor.

Concluzii

Psihoterapia online este mai mult decât o discuție pe telefon. Mai exact, din ce în ce mai multe dovezi susțin că este la fel de eficientă ca și terapia la cabinetul unui psiholog.

Prețul pe ședință este de regulă cam același cu prețul pe ședință din cabinet, dar ai avantajul că nu mai pierzi timp pe drum și nu mai ai costuri cu transportul. În plus, ai mai multă lejeritate în a programa ședințele în funcție de disponibilitatea ta. Totodată, poți face terapie într-un meniu familiar ție și confortabil.

Poți face o încercare pentru a vedea dacă psihoterapia online ți se potrivește.

Pune întotdeauna sănătatea ta mintală pe primul loc!

Sursa foto: unsplash.com

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button