fbpx
Medici si terapeuti

Alexandra Filotti

Psihoterapeut specializare Psihoterapie Integrativa

Dacă vrei să schimbi lumea, începe cu tine însuți! George Budoi

 

Sunt o femeie îndrăgostită de propria ei viață, o mamă care învață zilnic să fie mai atentă și mai apropiată de copilul ei, un psiholog care este pasionat de oameni și de relațiile dintre ei, un psihoterapeut care e mai bogat cu fiecare experiență și ședință în parte, pe care o împărtășește cu pacienții lui.

Sunt pasionată de artă de când am început să disting culorile și să mă bucur de ele. Iubesc cărțile, călătoriile, oamenii și viața în forma ei pură, complexă și totală. Cred și trăiesc fiecare zi ca pe o binecuvântare de care mă străduiesc să fiu demnă și recunoscătoare. Văd atât de multe cadouri clipă de clipă în mine și în jurul meu și unul dintre scopurile mele este să le trăiesc pe toate acestea cu profundă recunoștință față de viață și de univers. Mulțumesc pentru fiecare zi și pentru că sunteți déjà aici citind aceste rânduri. Sunteți pe cale a vă îmbunătăți viața.

Lucrez ca psiholog și psihoterapeut de 12 ani și parcursul meu profesional a fost complex și foarte dens.

Am început lucrând cu adolescenți, susținând grupuri tematice împreună cu ei, workshop-uri dar și cursuri pentru ei și pentru părinți ori apartinatori. A urmat o perioadă intensă de terapie de diferite tipuri cu copii cu tulburări grave și acum, am revenit întru totul la visul de a lucra aproape exclusiv cu adulți. Educația continuă în domeniul psihoterapiei m-a îmbogățit și m-a ajutat să devin continuu o versiune mai bună a mea, atât la nivel uman, cât și profesional. Aceasta reprezintă una dintre cele mai mari satisfacții ale mele, a mă rescrie, a crește continuu, a-mi pune mai multe întrebări decât numărul răspunsurilor descoperite.

Formările mele sunt complexe și foarte diverse, sunt psihoterapeut specializat în psihoterapie Integrativa, Școala lui Richard Erskine, am studiat mai multe tipuri de terapii scurte, terapia prin artă, terapia comportamentală aplicată, formări multiple în psihoterapia traumei, precum și un master în Psihotraumatologie și asistare psihologică, o formare în constelații cu Frantz Ruppert, terapii sistemice și de familie, formare în hipnoză clinca. Toate acestea îmi sunt foarte dragi și m-au împlinit în devenirea mea de la o zi la alta, oferindu-mi o viziune bogată și profund umanistă dar și științifică a procesului terapeutic. În același timp m-au ajutat să îmi manifest iubirea față de oameni într-un mod holistic și plin de empatie, respect și bunavoință.

Trăiesc după filosofia că…. fiecare conține înțelepciunea și puterea de a se transforma pe sine și tot ceea ce exista déjà, în folosul sau al întregului univers. Ne naștem cu o scateie de lumină ce o putem ajuta să devină rază sau o putem nimici cu determinare. Avem putere dar și limitări mai mari decât conștientizam, iar terapia poate să ajute la stimularea și descoperirea acestei lumini interioare, în vederea autocunoașterii și creșterii continue a fiecăruia.

Eu cred cu adânc respect în puterea de vindecare și de transformare a fiecăruia, fără a răni sau grăbi acest proces în vreun fel. Cred în fiecare dintre cei cu care lucrez, insotindu-i în drumul devenirii lor cu grija, gentilețe și atenție.

Aș putea exersa multe din aceste abilitați în alte sfere ale comunicării sau aș putea să mă dedic complet artei. Însă pentru mine, niciuna dintre aceste variante nu m-ar împlini întru totul, așa cum o fac psihoterapia și contactul cu fiecare pacient în parte. Cabinetul în spațiul lui fizic, dar și online și ceea ce se întâmplă în acest context mă fac să mă simt vie, prezentă și fericită, într-un mod foarte subtil și diferit, de la o ședință la alta. Bucuria aceasta e însoțită de întrebări pe care continui să mi le pun și în afara ședințelor, de curiozități profesionale, de împlinirea fiecărei ședințe precum o mică pietricică ce e așezată mereu la fundația unei clădiri despre care încă nu stiu cum vă arata.

Servici de psihoterapie oferite :

  • Psihoterapie individuală sau de grup, de cuplu ori de familie
  • Psihoterapie in engleză
  • Psihoterapie online
  • Grupuri de dezvoltare personală cu teme diverse, la cerere sau predefinite, precum : gesionarea emoțiilor, cunoaștere și autocunoaștere, adaptarea la situații specifice.
  • Grupuri de suport în terapia traumei (pierderea celor dragi, locului de munca, a bunurilor fizice, diagnosticarea cu boli grave sau îngrijire paleativa, divorț), dependentelor de toate tipurile (abuz de substanțe, alcool, jocuri de noroc, țigări etc).
  • Grupuri de lucru în cazul tulburărilor alimentare, de somn, de dezvoltare sau a persoanelor cu tulburări psihosomatice.
  • Psihoterapie individuală sau de cuplu (infidelitate, conținerea și susținerea relației de cuplu în situații de criza, relații la distanță, păstrarea coerentei cuplului în relație cu toate provocările posibile), cu problematica sexuală (tulburări ale libidoului, erecției, tulburări specifice vârstei înaintate, revigorarea și menținerea unei vieți împlinite la nivel sexual) sau de grup cu aceleași teme.
  • Hipnoza pentru toate tulburarile sau dificultățile enumerate mai sus, precum și pentru gestionarea durerii fizice în intervenții chirurgicale, regresii în vieți anerioare, relaxări pe orice tema necesara în terapia individuala, de cuplu ori de grup.

Toate aceste servicii sunt adaptate fiecărui pacient în parte și propuse și discutate înainte de a fi implementate, cu acordul lui, după ce i-au fost explicate și detaliate.

Andreea Costache

Pasionata de sanatate si calatorii.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button