fbpx
Medicina integrativaTerapii alternative si complementare

Cât costă o ședință de terapie Bowen?

Vrei să știi cât costă o ședință de terapie Bowen? Vei fi surprins când vei afla că prețul poate fi infim în comparație cu rezultatele, dacă alegi un terapeut profesionist.

În timp ce în occident prețul mediu al unei ședințe de terapie Bowen ajunge undeva la 50 de euro, în România prețurile sunt mult mai accesibile.

Problemele de sănătate din zilele noastre au o arie de acțiune diversă.

De la afecțiuni fizice, cum sunt durerile de spate, durerile de cap și indigestia, până la afecțiuni mentale, precum stresul și anxietatea, aceste probleme creează o stare generală nu tocmai extraordinară.

Multe dintre acestea trec adesea neobservate, însă în timp, lăsate netratate, duc la probleme mai complexe.

Terapia Bowen poate oferi alinare atât în plan fizic, cât și psihic.

Datorită naturii ei, de a folosi mecanismele înnăscute de vindecare ale organismului, reușește să trateze multe tipuri de afecțiuni, atât acute, cât și cronice.

Citește în continuare pentru a afla cât costă o ședință de terapia Bowen și la ce ar trebui să fii atent atunci când alegi un terapeut.

Cum a apărut terapia Bowen și cum funcționează?

Tehnica a fost creată de Thomas Ambrose Bowen în Australia. Acesta a susținut că terapia ar putea reseta răspunsul la durere al organismului.

Potrivit terapeuților care practică terapia Bowen, acest tip de terapie acționează asupra sistemului nervos autonom.

Se spune că aceasta inhibă sistemul nervos simpatic și activează sistemul nervos parasimpatic. Unii oameni se referă la terapia Bowen ca la un tip de masaj.

Terapia Bowen implică întinderea delicată a fasciei – țesutul moale care acoperă toți mușchii și organele – pentru a promova ameliorarea durerii.

Mai exact, această formă de terapie folosește mișcări precise și blânde ale mâinii.

Aceste mișcări se concentrează asupra mușchilor, tendoanelor și ligamentelor, împreună cu fascia și pielea din jurul lor. Ideea este de a reduce durerea prin stimularea sistemului nervos.

Există cercetări științifice minime asupra eficacității sale, iar beneficiile sale au fost declarate de pacienții care au apelat la ea.

Cu toate acestea, oamenii din întreaga lume continuă să caute terapia Bowen pentru o gamă largă de afecțiuni.

Cât costă să faci o ședință de terapia Bowen?

În timp ce în occident prețul mediu al unei ședințe de terapie Bowen ajunge undeva la 50 de euro, în România prețurile sunt mult mai accesibile.

O ședință de terapie Bowen nu are întotdeauna un preț fix. Există mai mulți factori care determină prețul unui tratament.

O diferență clară există între prețul unei ședințe pentru copii și prețul unei ședințe pentru adulți:

  • Între 50 și 70 de lei se situează prețul unei ședințe de terapie Bowen pentru copii
  • Între 80 și 150 de lei ajunge să fie o ședință de terapie Bowen pentru adulți.

Fiecare terapeut stabilește prețul unei ședințe și în funcție de starea pacientului. Diferența între boală acută sau cronică se poate reflecta în prețul tratamentului.

La ce să fii atent când apelezi la terapia Bowen?

Priceperea și cunoștințele terapeutului Bowen sunt foarte importante în reușita tratamentului. Competențele acestuia sunt, în cele mai multe cazuri, asigurate de certificarea pe care o are.

Potrivit surselor, cursurile de terapie Bowen organizate de Bowen Therapy Academy of Australia sunt cele care oferă pregătirea corectă a terapeuților. Această instituție oferă cursuri acreditate în mai multe țări.

Acest lucru se datorează faptului că tot aici a și luat naștere terapia, care în timp a fost îmbunătățită și dezvoltată.

Pentru a-și face bine treaba, terapeutul Bowen trebuie să cunoască elemente de anatomie, tehnici specifice practicii și să aibă precizie atunci când aplică tratamentul, iar aceste abilități sunt dobândite obținând pregătirea specifică, care mai apoi este testată prin examenul final.

Ca să îți dai seama dacă terapeutul este profesionist, fii atent și la discuțiile pe care le poartă cu tine.

Cel mai important este ca, atunci când tu ca client îi spui terapeutului ce reacții ai în corp, acesta să te lămurească.

Acest lucru te poate face să înțelegi care este gradul de compatibilitate între tine și terapeut, dar și cât de reale sunt competențele sale profesionale.

Mai mult decât atât, terapeutul trebuie să-ți respecte intimitatea, oferindu-ți un loc sigur în care nu sunt prezente alte persoane, putând să asiste la ședința ta.

În același timp, adevărații terapeuți Bowen țin mult la atmosfera din cadrul unei ședințe, astfel că, liniștea ar trebui să fie o prioritate.

Cu toate criteriile îndeplinite, nu ar trebui să-ți faci griji despre cât costă o ședință de terapia Bowen, deoarece aceste costuri vor fi nesemnificative în comparație cu rezultatele tratamentului.

Bacescu Adnana

Mă găsești printre cărți.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button