fbpx
Boli cronice si afectiuniMedicina integrativa

Balanita – ce tratament naturist poți să folosești?

Balanita este o afecțiune ce creează disconfort în rutina zilnică. Partea bună este că poți încerca un tratament naturist pentru remedierea acesteia.
Cuprins

Balanita este o inflamație a glandului penisului care apare, în general, din cauza unei infecții. Aceasta poate crea o senzație de disconfort și poate fi și dureroasă în același timp.

Astfel de simptome pun piedici în viața personală și profesională, dar, de obicei, problema nu ajunge să fie foarte gravă.

O veste bună este că există câteva lucruri pe care le poți face pentru a reveni la starea normală într-un timp scurt. Vom vedea care sunt unele dintre cele mai eficiente remedii naturiste pentru balanită.

Cauze balanită

Cauza principală a apariției balanitei este igiena necorespunzătoare. Din cauza igienei necorespunzătoare, microbii se pot dezvolta și se pot multiplica în zona întunecată și umedă de sub preput, ducând în cele din urmă la infecții. Aceste infecții, fac glandul și, uneori, și prepuțul să se umfle.

Alte cauze posibile pot fi:

 • Reacție alergică
 • Candida
 • Recidivă
 • BTS (boli cu transmitere sexuala)

 

Complicații

Balanita este o afecțiune ușor de tratat, dar pot apărea complicații când nu este tratată la timp.

Acestea pot include:

 • Cicatrizarea deschiderii penisului
 • Aportul de sânge al penisului inadecvat
 • Retragerea preputului dureroasă
 • Un preput care nu se retrage poate fi rezultatul unei balanite pe termen lung, netratate.

 

Simptome

Semnele și simptomele balanitei cel mai des observate sunt:

 • Pielea strălucitoare de pe gland
 • Roșeață în jurul glandului
 • Inflamație, durere, mâncărime sau iritare
 • O scurgere groasă, noduroasă sub preput
 • Un miros neplăcut
 • Preputul strâns care nu poate fi tras înapoi
 • Urinarea dureroasă
 • Glande umflate în apropierea penisului
 • Leziuni pe gland
 • Durerea, iritația și scurgerea pot apărea sub preput de la 2, până la 3 zile după actul sexual.

 

Tipuri de balanite

Există trei tipuri cunoscute de balanită:

Balanita Zoon
Inflamație a glandului penisului și a preputului. De obicei, afectează bărbații de vârstă mijlocie.

Balanita circinată
Apare în mod normal ca urmare a artritei.

Balanita pseudoepiteliomatoasa keratozică și micacee
Caracterizată prin leziuni cutanate solzoase, asemănătoare negilor, apărute pe glandul penisului.

Balanita – tratament naturist

Cel mai bun remediu naturist pentru balanită este o bună igienă – sfatul esențial pentru prevenirea agravării inflamației este menținerea unei igiene adecvate a penisului.

Majoritatea cazurilor de balanită pot fi tratate acasă, cu un tratament naturist. Chiar dacă dorești să încerci remedii la domiciliu pentru balanită, este important totuși să consulți un urolog.

Cele mai bune remedii naturiste pentru balanită

Ulei de arbore de ceai
Proprietățile antiinflamatorii și antibacteriene ale uleiului de arbore de ceai sunt foarte eficiente în ameliorarea balanitei. [1] Cel mai bun mod de a aplica uleiul de arbore de ceai pe penis este amestecarea cu ulei de cocos. Acest lucru previne orice șansă de arsură și înroșire a penisului. Poți folosi acest tratament naturist pentru balanită câteva zile la rând pentru o vindecare rapidă și ușoară.

Cumpara Ulei de arbore de ceai de pe RepublicaBio.ro

ulei de arbore de ceai

Ulei de cocos
Uleiul de cocos are efecte liniștitoare și hrănitoare asupra pielii. De asemenea, vindecă alergiile sau infecțiile cutanate ușoare. [2] Acidul lauric și acidul caprilic prezenți în uleiul de cocos au o eficiență crescută în calmarea pielii iritate. Cel mai mare avantaj al uleiului de cocos este că este ușor de găsit și deloc costisitor.

Iaurt
Iaurtul conține probiotice naturale și are efecte antiinflamatorii. Includerea iaurtului în dieta ta obișnuită crește numărul bacteriilor bune în organism și, astfel, ajută la combaterea infecțiilor. De asemenea, poți aplica iaurt pe pielea afectată. Făcând acest lucru, inflamarea va fi redusă iritația calmată.

Adaugă ghimbir în dieta ta
Ghimbirul este bogat în substanțe antimicrobiene și foarte eficient în prevenirea inflamațiilor de orice fel. Prin urmare, pentru a scăpa ușor de balanită include ghimbirul în dieta ta și vei obține un tratament naturist fără prea multe eforturi.

Aplica gel de Aloe Vera
Folosirea gelului de aloe vera în forma sa pură este cu siguranță printre cele mai bune remedii pentru balanită. Efectele răcoritoare și antibacteriene ale gelului de aloe vera asupra pielii ajută și la vindecarea balanitei. Nu există efecte secundare legate de utilizarea gelului de aloe vera pentru balanită.

Cumpara Gel cu aloe vera de pe RepublicaBio.ro

gel cu aloe vera

Crește consumul de usturoi
Dacă balanita apare fie din cauza bacteriilor, fie a ciupercilor, folosirea usturoiului ca tratament naturist este o alegere excelentă. [3] Usturoiul are proprietăți antibacteriene și antifungice remarcabile care ajută la îmbunătățirea semnificativă a balanitei. Studiile au arătat că usturoiul poate fi uneori la fel de eficient ca unele creme antifungice folosite pentru a vindeca balanite.

Oțet de mere
Oțetul de mere funcționează ca un antifungic împotriva speciilor de Candida. Poate fi aplicat local pe zonă. Mirosul te poate deranja la început, dar acesta se evaporă pe măsură ce trece timpul. Dacă arde, amestecă cu puțină apă înainte de aplicare. [4]

Utilizează unguente
Cremele sau unguentele antifungice topice pot fi eficiente în tratarea la domiciliu a cazurilor ușoare de balanită. Nu ai nevoie de rețetă pentru a obține un unguent pentru balanită.
Dacă nu observi niciun beneficiu al unguentelor pentru balanită după câteva zile de utilizare sau ai orice reacții adverse, întrerupe utilizarea acesteia și consultă un urolog.

Folosește săpunuri blânde și evită orice potențial iritant
Utilizează săpunuri blânde pentru menținerea igienei penisului. Fără săpunuri parfumate, produse sofisticate și șampoane, deoarece acestea pot irita și mai mult pielea.

Studii

 1. Melaleuca alternifolia (Tea Tree) Oil: a Review of Antimicrobial and Other Medicinal Properties – [NCBI]
 2. In vitro antimicrobial properties of coconut oil on Candida species in Ibadan, Nigeria – [PubMed]
 3. Investigating the therapeutic effect of vaginal cream containing garlic and thyme compared to clotrimazole cream for the treatment of mycotic vaginitis – [PubMed]
 4. Antimicrobial activity of apple cider vinegar against Escherichia coli, Staphylococcus aureus and Candida albicans; downregulating cytokine and microbial protein expression – [NCBI]

Sursa foto: pixabay.com

Bacescu Adnana

Mă găsești printre cărți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button