fbpx
Medicina integrativaStil de viata sanatos

Ce efect are uleiul de arbore de ceai pentru acnee?

Uleiul de arbore de ceai a fost folosit de secole ca remediu natural pentru o varietate de boli. Una dintre cele mai populare utilizări ale sale este pentru tratarea acneei.

Acneea este o afecțiune comună a pielii care afectează multe persoane, mai ales în perioada adolescenței. Deși există multe produse fără prescripție medicală disponibile pentru tratamentul acneei, mulți oameni preferă să folosească remedii naturale precum uleiul de arbore de ceai.

Ce este uleiul de arbore de ceai?

Uleiul de arbore de ceai este derivat din frunzele arborelui de ceai, care este originar din Australia. Are un parfum proaspăt, medicinal și are o culoare de un galben pal până la aproape incoloră. Uleiul de arbore de ceai conține compuși numiți terpene, despre care se crede că au proprietăți antiseptice și antiinflamatorii.

Cum funcționează uleiul de arbore de ceai pentru acnee?

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de @newmedicine.ro


Acneea este cauzată de o varietate de factori, inclusiv producția de ulei în exces, bacteriile de pe piele și inflamația.

Uleiul de arbore de ceai are mai multe proprietăți care îl fac eficient împotriva acneei. În primul rând, are proprietăți antibacteriene care pot ajuta la uciderea bacteriilor care contribuie la apariția acneei. Un studiu a constatat că uleiul de arbore de ceai a fost capabil să omoare Propionibacterium acnes, bacteriile care sunt în mod obișnuit asociate cu acneea, în doar 30 de minute.

Uleiul de arbore de ceai are, de asemenea, proprietăți antiinflamatorii, care pot ajuta la reducerea înroșirii și umflăturilor asociate cu acneea. Inflamația este o componentă cheie a acneei, iar reducerea acesteia poate ajuta la îmbunătățirea aspectului acneei și la prevenirea apariției unor noi erupții.

În plus, s-a dovedit că uleiul de arbore de ceai ajută la reglarea producției de sebum, care este principala cauză a pielii grase și a acneei. Sebumul este un ulei care este produs în mod natural de piele, dar când se produce prea mult, poate înfunda porii și poate duce la acnee. Reglând producția de sebum, uleiul de arbore de ceai poate contribui la reducerea porilor înfundați și a riscului de noi erupții.

Un studiu a constatat că un gel care conține 5% ulei de arbore de ceai a fost la fel de eficient ca o loțiune de peroxid de benzoil 5% în tratarea acneei. Peroxidul de benzoil este un ingredient comun în multe produse pentru acnee, dar poate provoca uscăciune și iritație. Pe de altă parte, uleiul de arbore de ceai este considerat mai blând și mai puțin probabil să provoace efecte secundare.

Cum se folosește uleiul de arbore de ceai pentru acnee

Uleiul de arbore de ceai trebuie întotdeauna diluat înainte de a-l aplica pe piele. Uleiul de arbore de ceai nediluat poate fi prea puternic și poate provoca iritații. Pentru a dilua uleiul de arbore de ceai, amestecă-l cu un ulei purtător, cum ar fi uleiul de cocos sau uleiul de jojoba. O regulă bună este să folosești aproximativ 12 picături de ulei de arbore de ceai la 30 de ml de ulei purtător.

Pentru a folosi ulei de arbore de ceai pentru acnee, aplică o cantitate mică pe zona afectată folosind o dischetă de bumbac. De asemenea, poate fi adăugat la un produs de curățare delicat sau hidratant. Uleiul de arbore de ceai poate fi folosit zilnic, dar cel mai bine este să începi cu o cantitate mică și să crești treptat dacă este necesar.

vvv ulei esential tea tree arbore ceai bio 10ml soil 2
Comanda ulei de arbore de ceai

Precauții

Uleiul de arbore de ceai este, în general, considerat sigur pentru majoritatea oamenilor atunci când este utilizat local. Cu toate acestea, unele persoane pot prezenta reacții alergice sau iritații ale pielii. Este important să faci un test înainte de a utiliza ulei de arbore de ceai pe o zonă mai mare a pielii.

Uleiul de arbore de ceai nu trebuie niciodată ingerat sau folosit lângă ochi. Dacă este înghițit, poate provoca reacții adverse grave.

Citeste si: 5 uleiuri esențiale pentru ameliorarea durerilor de cap

Concluzie

În general, uleiul de arbore de ceai este o alternativă naturală, eficientă și sigură la tratamentele tradiționale pentru acnee. Poate ajuta la uciderea bacteriilor, la reducerea inflamației și la reglarea producției de sebum, toate acestea fiind factori cheie în dezvoltarea acneei. Încorporând uleiul de arbore de ceai în rutina ta de îngrijire a pielii, este posibil să poți reduce severitatea și frecvența puseelor de acnee și să obții o piele mai curată și cu aspect mai sănătos.

Deși în general este considerat sigur, este important să-l diluezi înainte de a-l aplica pe piele și să faci mai întâi un test pe o zona mică de piele. Dacă ești în căutarea unei alternative naturale la tratamentele tradiționale pentru acnee, uleiul de arbore de ceai poate fi eficient.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button