fbpx
Medicina integrativaStil de viata sanatosTerapii alternative si complementare

Top 5 cele mai bune cărți despre ayurveda

Ayurveda este un sistem tradițional de medicină practicat în India. El abordează o gamă largă de probleme de sănătate, de la probleme minore, cum ar fi durerile de cap, până la boli cronice, cum ar fi diabetul și cancerul.

Există mai multe cărți despre Ayurveda, care abordează diferite teme legate de medicina tradițională si remedii.

Iată recomandările noastre:

Ghidul zilnic ayurveda – medicina vieţii

(Marine Le Gouvello, Jayaprakash Gokul)

Ghidul zilnic ayurveda - medicina vieţii

„Pentru că se teme de moarte, are oroare de durere şi este însetată de viaţă, fiinţa umană caută neîncetat cum să se îngrijească mai bine. Din ziua în care Adam, muşcând din fructul oprit, a început să simtă suferinţele, proprii speciei umane, Omul a căutat să le combată. Trecută prin sita a mii de ani de culturi şi de civilizaţii, de experimentări, analize şi invenţii, această căutare neîncetată a sfârşit prin a constitui ceea ce numim astăzi „ayurveda”.

Ayurveda este ştiinţa ştiinţelor, mama înţelepciunii lumii. Este vorba despre o medicină completă, personalizată şi durabilă, care se fundamentează pe principii logice moştenite din epoca vedică indiană şi a căror prioritate este prevenirea bolii -, iar plecând de aici, păstrarea sănătăţii.”

Himalaya de la Ayurveda la medicina modernă

(Ovidiu Bojor, Laura Miclaus)

Himalaya de la Ayurveda la medicina modernă

„Flora spontană din Himalaya este total lipsită de factorii poluanți din sol, din apa, din aer, fiind izolată de industriile poluante, inexistente aici, sau de traficul șoselelor sau autostrăzilor cu circulație intensă, de asemenea inexistente.

În ceea ce privește materia primă din culturi putem s-o considerăm bio, nefolosindu-se îngrășăminte chimice, ierbicide, fungicide sau alte substanțe de sinteză dăunătoare.”

Bucatarie Ayurvedica

(Sunita Gosh, Narayan Mustt)

Bucatarie Ayurvedica

„În tradiția ayurvedica, medicină și alimentația merg mână în mână, nefiind niciodată separate, lucrarea de față propunându-și să va asiste în primii păși pe care îi veți face în lumea Ayurvedei, în general, precum și în bucătăria ayurvedica, în mod special. Aici veți găsi atât bazele teoretice ale Ayurvedei, cât și modalități simple și practice folosite în bucătărie, modalități care va vor ajută să va restabiliți sănătatea și echilibrul interior.

Această carte se dorește a fi mai mult decât o nouă carte de bucate, fiind mai degrabă un manual de sănătate care, dacă se folosește cu înțelepciune, ne poate conduce către noi baze de înțelegere a medicinii și a plăcerii de a mânca.”

Masajul capului în tradiția ayurvedică

(Helen McGuinness)

Masajul capului în tradiția ayurvedică

„La modul tradițional, masajul a reprezentat o trăsătură importantă a vieții de familie de-a lungul generațiilor. Tradițiile indiene consideră că masajul păstrează forța vitală și energia trupului, beneficiile potențiale sunt multiple. Se poate spune că masajul ayurvedic al capului este o terapie cu adevărat holistică, prin faptul că are multe beneficii fiziologice și psihologice. Mulți pacienți susțin că în urma acestei forme de tratament simt rechilibrarea întregului trup.”

Sănătatea perfectă. Ghidul ayurvedic complet al programului minte-corp

(Dr. Deepak Chopra)

 Vezi galerie Sănătatea perfectă. Ghidul ayurvedic complet al programului minte-corp

„Aveți în mână cel mai simplu program pentru îndeplinirea nevoilor personale în așa fel încât să regăsiți echilibrul dintre propriul organism și natură, să întăriți legătura dintre minte și corp și să folosiți puterea de vindecare cuantică pentru a transcende granițele convenționale ale bolii și îmbătrânirii. Pe scurt, pentru a dobândi o sănătate perfectă.”

Dacă ai și tu recomandări, le așteptăm într-un comentariu mai jos.

Andreea Costache

Pasionata de sanatate si calatorii.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button