fbpx
Medicina integrativa

Studiu: Infecția cu COVID-19 poate fi inhibată de elemente ale microbiomului uman

Cercetătorii au identificat metaboliți, produși intermediari sau finali ai metabolismului, în microbiomul uman care inhibă infecția cu COVID-19 în modele celulare ale virusului.

Cercetătorii au identificat metaboliți, produși intermediari sau finali ai metabolismului, în microbiomul uman care inhibă infecția cu COVID-19 în modele celulare ale virusului. Descoperirea, raportată săptămâna aceasta în jurnalul mSphere, un jurnal cu acces deschis al Societății Americane de Microbiologie, este încă un exemplu al nenumaratelor informații care pot fi obținute prin studierea microbiomului uman, a colecției de microbi, bacterii, ciuperci și virușii care trăiesc pe și în interiorul corpului uman. Descoperirea poate ajuta, de asemenea, la dezvoltarea de noi terapii care pot lupta împotriva infecțiilor cu COVID-19.

„Am descoperit că bacteriile care cresc pe și în tine formează molecule specifice care pot inhiba, cel puțin într-un cadru de laborator, infecția virală bazată pe celule cu SARS-CoV-2, iar moleculele par să facă acest lucru prin diferite mecanisme”, a spus cercetătorul principal al studiului Sean Brady, Ph.D., profesor și șeful Laboratorului de Molecule Mici Codificate Genetic, de la Universitatea Rockefeller, New York City.

Brady a spus că pandemia de COVID-19 a evidențiat necesitatea identificării unor molecule mici antivirale suplimentare pentru a completa terapiile existente. Deși dovezile tot mai mari sugerează că metaboliții produși de microbiomul uman au activități biologice diverse care afectează gazda umană, există relativ puține informații despre proprietățile antivirale ale metaboliților.

În noul studiu, Brady și colegii săi au folosit un test de infecție cu SARS-CoV-2 pe bază de celule pentru a analiza metaboliții dintr-o probă de bacterii din microbiomul uman. Ei au identificat 3 metaboliți bacterieni capabili să inhibe infecția cu SARS-CoV-2: un analog al adenozinei, triptamina și o pirazină disubstituită.

Moleculele identificate prezintă asemănări structurale cu medicamentele sintetice care au fost explorate pentru tratamentul COVID-19. „A fost intrigant faptul că dintre toate substanțele chimice disponibile, metaboliții pe care i-am descoperit din microbiom aveau toți asemănări cu antivirale relevante din punct de vedere clinic”, a spus Frank Piscotta, Ph.D., autorul principal al studiului și post-doctorat în Laborator. de molecule mici codificate genetic.

Cercetătorii spun că aceste molecule ar putea servi drept puncte de plecare pentru dezvoltarea de noi antivirale. În plus, cercetătorii ar putea furniza bacteriile producătoare de antivirale ca intervenție terapeutică. Cercetătorii spun că doresc să studieze mecanismele prin care funcționează metaboliții și dacă bacteriile care produc aceste molecule au vreun efect asupra infecției virale la colonizarea unui animal. Pe măsură ce mai multe date devin disponibile, ei intenționează, de asemenea, să examineze dacă prezența sau absența acestor bacterii producătoare de antivirale la oameni poate fi legată de severitatea infecției virale.

„Descoperirea diverșilor metaboliți din punct de vedere structural cu activitate anti-SARS-CoV-2 din screening-ul unei mici fracțiuni din bacteriile raportate a fi asociate cu microbiomul uman sugerează că explorarea continuă a bacteriilor asociate cu diverse filogenetice umane este probabil să descopere molecule mici suplimentare care inhibă SARS-CoV-2, precum și alte infecții virale”, a spus Brady.

Brady spune că acesta este unul dintre primele studii care arată că moleculele produse de microbiomul uman pot inhiba infecțiile virale, în special ale coronavirusurilor precum SARS-CoV-2.

Societatea Americană pentru Microbiologie (ASM) este una dintre cele mai mari societăți profesionale dedicate științelor vieții și este compusă din 30.000 de oameni de știință și practicieni din domeniul sănătății. Misiunea ASM este de a promova științele microbiene.

ASM promovează științele microbiene prin conferințe, publicații, certificări si oportunități educaționale. Îmbunătățește capacitatea laboratoarelor din întreaga lume prin instruire și resurse. Aceasta oferă o rețea pentru oamenii de știință din mediul academic, din industrie și din medii clinice. În plus, ASM promovează o înțelegere mai profundă a științelor microbiene pentru diverse audiențe.

Sursa: http://www.alternative-therapies.com/index.cfm/fuseaction/Content.Main/id/65/#1

Sursa foto: freepik.com

Andreea Costache

Pasionata de sanatate si calatorii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button