fbpx
Medicina integrativaTerapii alternative si complementare

Folosește aceste principii Reiki pentru o viață mai bună

Terapia Reiki urmărește menținerea stării de sănătate prin echilibrarea energiei organismului.

Potrivit acesteia, la baza menținerii unei stări optime de sănătate se află energia vitală din interiorul corpului, care curge prin intermediul meridianelor. Atunci când acestea sunt blocate, se pot produce dezechilibre în organism la nivel mintal, fizic și emoțional, ce determină îmbolnăvirea.

Un specialist în echilibrarea energetică își mișcă palmele deasupra corpului pacientului în diferite puncte importante. Astfel, cu ajutorul acestei terapii este posibilă reducerea durerii și a anxietății, dar și îmbunătățirea stării de spirit și ameliorarea depresiei.

Terapia Reiki are la bază 5 principii importante, care pot fi aplicate în viața de zi cu zi, pentru a echilibra energia organismului și a îmbunătăți calitatea vieții.

Aceste principii sunt următoarele:

 • Recunoaște și eliberează-te de furie Furia este o emoție firească, care poate fi declanșată de o multitudine de factori, precum timpul petrecut în trafic, un eșec profesional sau interacțiunea cu o persoană nepoliticoasă. Potrivit terapiei Reiki, această emoție nu este declanșată de un factor exterior, ci de energia furioasă care există deja în interiorul nostru.Pentru a aplica acest principiu rostește „doar astăzi mă eliberez de gândurile furioase”. Încearcă să identifici care este cauza furiei. De asemenea, îți poate fi de ajutor să te gândești la evenimente asemănătoare din trecut. Inspiră adânc și imaginează-ți că elimini energia furiei odată cu expirația.

  Prin aplicarea acestui principiu, vei valida furia pe care o simți și o vei elibera, pentru a-ți echilibra energia și a face loc emoțiilor pozitive.

  Afla care sunt Cele 7 chakre și rolul acestora în organism

 • Recunoaște și eliberează-te de îngrijorare Îngrijorarea este inevitabilă, teama față de viitor și față de anumite evenimente care încă nu au avut loc punând de multe ori stăpânire pe noi. Deși poți crede că îngrijorarea este cauzată de un factor extern, în terapia Reiki se consideră că aceasta este cauzată de o sursă interioară.Atunci când privești cu îngrijorare către evenimentele care urmează să se petreacă, poți declanșa o serie de emoții negative care nu sunt benefice. Tocmai de aceea specialiștii în echilibrarea energetică recomandă să te eliberezi de îngrijorare și să te concentrezi mai mult pe prezent. Rostește „doar astăzi mă eliberez de gândurile îngrijorătoare”. Gândește-te la situațiile care ți-au produs îngrijorare pe durata zilei și compară-le cu situații asemănătoare din trecut. Respiră adânc de două ori și închipuie-ți că te eliberezi de îngrijorare cu fiecare expirație.

  Odată ce vei trăi în prezent și nu te vei mai îngrijora cu privire la viitor, te vei putea bucura de tot ce este pozitiv în viața ta și de un echilibru al energiei tale vitale.

 • Fii recunoscător Acest principiu te invită să fii recunoscător pentru lucrurile bune din viața ta. De multe ori oamenii se concentrează pe ceea ce nu au și pierd bucuria de a prețui persoanele și lucrurile frumoase din viața lor. Terapia Reiki te îndeamnă să îți exprimi recunoștința pentru tot ceea ce ai și pentru experiențele prin care ai trecut, pentru a atrage pozitivul în viața ta.
  Recunoștința te eliberează de furie și îți aduce armonie interioară, care influențează pozitiv sănătatea ta emoțională. Trebuie doar să rostești „doar astăzi sunt recunoscător” și să te gândești la fiecare aspect pozitiv al vieții tale.
 • Fii mult mai conștient Meditația mindfulness este recomandată pentru a reduce stresul, depresia, insomnia și anxietatea. Ritmul accelerat în care ne desfășurăm activitățile cotidiene ne împiedică să fim concentrați pe prezent.
  Fie că asculți o melodie, fie că citești o carte sau servești masa cu un prieten, încearcă să fii atent la momentul pe care îl trăiești. Practică o formă de meditație, care te va ajuta să fii ancorat în prezent.
 • Fii blând cu tine și cu persoanele din jurul tău Terapia Reiki te învață cum să fii blând cu tine, dar și cu cei din jurul tău. Atunci când ești blând cu oamenii din jurul tău, te bucuri de mai multă energie pozitivă. Bineînțeles, bunătatea cu care tratezi tot ceea ce te înconjoară trebuie să fie necondiționată de ce vei primi în schimb.Rostește „doar astăzi sunt blând cu toți oamenii, inclusiv cu mine”. Analizează dacă ai fost aspru cu tine sau cu cei din jurul tău în ultimul timp și evaluează-ți emoțiile resimțite în situațiile respective. Respiră adânc de două ori și concentrează-te pe eliberarea negativității cu fiecare expirație.

  Aceste principii Reiki pot fi puse în aplicare în fiecare zi, pentru a te elibera de negativitate, îngrijorare și furie, astfel încât să poți face loc energiei pozitive și optimismului.

Referințe:
[1] How can you use Reiki principles in your daily life? https://www.healthline.com/health/reiki-principles#how-to-use
[2] What is Reiki? https://www.medicalnewstoday.com/articles/308772

Voicu Doina

Pasionata de content writing, redactez cu mare drag articole despre medicina integrativa, care sa iti fie folositoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button