fbpx
Medicina integrativaTerapii alternative si complementare

Din ce se fabrica medicamentele homeopate?

Oamenii folosesc medicamente homeopate pentru probleme obișnuite, cum sunt răcelile, tusea, gripa, durerile de urechi, dar și pentru afecțiuni acute sau cronice.

Medicina homeopată diferă de medicina alopată, cunoscută și sub denumirea de medicină tradițională sau convențională, care utilizează agenți, cum sunt medicamentele, chimioterapia, intervenții chirurgicale. Acestea produc un efect diferit de cel al bolii.

Când vorbim despre medicamente homeopate, vorbim despre remedii ale căror substanțe, luate în cantitate mare, ar provoca exact același efect ca cel al bolii.

Remediile homeopate sunt comercializate ca medicamente naturiste, sigure și eficiente, alternative la medicamentele eliberate cu sau fără prescripție medicală și pot fi achiziționate online sau din farmacii.

Discută cu medicul înainte de a încerca orice tip de terapie alternativa sau complementară. Împreună, puteți lua decizii potrivite pentru sănătatea ta și bine informate.

Ce sunt medicamentele homeopate?

„Medicamentele” folosite în homeopatie se numesc remedii. Ele pot fi făcute din aproape orice substanță naturală, provenind din:

  • Plante: ceapa roșie, arnica, mătrăguna, urzica
  • Minerale: arsenicul alb
  • Produse de origine animală.

De-a lungul timpului, au fost preparate peste 5000 de substanțe, efectele unora dintre ele fiind dovedite și științific.

Aceste medicamente homeopate sunt adesea întâlnite sub formă de granule care se pun sub limbă.

Mai există, de asemenea, multe alte forme în care se găsesc medicamentele homeopate, cum ar fi unguente, geluri, picături, creme și tablete.

Îți poți da seama ușor ce medicamente sunt homeopate deoarece pe cutia lor se regăsește cuvântul „homeopat” sau ingredientele enumerate în termeni de diluție, de ex. 1X, 2C, 6X.

Cum se fac fabrică medicamentele homeopate?

Substanțele devin remedii printr-un proces specific numit „potențare”, care implică:

  • Diluare
  • Sucusiune secvențială, care înseamnă agitarea sau măcinarea soluției în mai multe cicluri.

Acest proces de pregătire are loc după cum urmează:

Pentru început, substanța este dizolvată într-un amestec de alcool sau lactoză.

Diluția inițială poate fi:

  • O parte de substanță la 10 părți alcool/lactoză (1:10 sau 1X)
  • O parte de substanță la substanță la 100 părți alcool/lactoză (1:100 sau 1C)
  • O parte substanță la 1.000 părți alcool/lactoză ( 1:1000 sau 1M).

Soluția este agitată sau pisată, apoi o picătură din soluția nou obținută este iarăși diluată la 1:10 sau 1:100 sau 1:1000.

Procesul se repetă de câte ori este necesar pentru a obține potența dorită.

Dacă medicamentul homeopat este obținut prin diluarea cu alcool, acesta poate fi apoi pulverizat pe granule, care acționează ca purtător pentru remediu.

Un proces oarecum diferit de diluare este cel a 1:50000, care este folosit pentru a crea remedii homeopate numite LM, păstrate în formă lichidă și administrate zilnic.

Cum are loc procesul de alegere a unei substanțe pentru o anumită afecțiune?

Cercetările homeopatice se desfășoară printr-un proces de probă, care determină proprietățile curative ale unei substanțe prin observarea și catalogarea efectelor acesteia.

Procesul de “demonstrare” implică administrarea substanțelor homeopatice unor indivizi sănătoși și observarea și înregistrarea simptomelor, senzațiilor neobișnuite și a modificărilor care apar asupra stării lor de sănătate.

La fel a procedat și Hahnemann, medicul care a fondat homeopatia, când a luat coajă de chinină.

El a descoperit că, luând doze de chinona, care era deja tratamentul pentru malarie în acele vremuri, a continuat să dezvolte el însuși simptomele malariei – febră, frisoane, transpirații și dureri corporale pe care le-a documentat în detaliu.

Odată ce eficacitatea unei substanță este demonstrată, este utilizată pentru a trata persoanele care au aceleași simptome ca cele produse de substanța administrată de indivizii sănătoși.

De exemplu, persoanele care dezvoltă simptome de malarie iau un remediu făcut din chinină.

Dacă o persoană cu simptome specifice ia remediul homeopatic potrivit, organismul ei va începe să reacționeze și simptomele existente încetează.

Cum sunt etichetate remediile?

Remediile sunt etichetate după raportul de diluare și numărul de diluări efectuate. O astfel de etichetare ajută la diferențierea dintre un remediu homeopat de un supliment pe bază de plante sau minerale.

În acest proces, o substanță poate fi diluată în mod repetitiv 1:10 (scara X) sau 1:100 (scara C) sau 1:1000 (scara M). Apoi se notează numărul de ori când este diluat, de ex. 12X, 30C, 10M.

Lucrul fascinant din punct de vedere științific la remediile homeopate este că, cu cât sunt mai diluate, cu atât devin mai puternice.

Pentru ce folosesc oamenii medicamente homeopate?

Remediile homeopate pot fi utilizate în mai multe scopuri.

Într-un cadru acut sau de prim ajutor, remediile cu potență scăzută pot fi administrate frecvent și repetitiv, în funcție de situație (acest lucru este cel mai bine ghidat de o persoană calificată).

În schimb, atunci când un homeopat recomandă un remediu pentru un pacient care are o afecțiune cronică, acesta identifică cel mai bun remediu pentru starea generală de sănătate a persoanei, ținând cont de starea fizică, mintală, emoțională și spirituală a persoanei.

Homeopatul prescrie remediul o dată, într-o singură doză. Apoi, monitorizează răspunsurile timp de săptămâni sau luni.

În cazul remediilor LM, homeopații recomandă, de obicei, una sau două doze pe zi.

O parte a procesului de vindecare cu LM este de fi diluat tot mai mult, până când substanța devine tot mai diluată, iar răspunsul de vindecare al organismului devine tot mai stimulat.

Folosite pe termen scurt, acestea nu au un impact negativ, dar dacă sunt luate pentru perioade prelungite de timp, remediile care nu erau potrivite pentru acea persoana pot începe să-i provoace simptome „demonstrative” (ca cele care au loc la oamenii sănătoși în procesul de găsire a substanței potrivite pentru o afecțiune).

Acestea ar trebui să dispară odată cu oprirea ingerării produsului.

Din cauza acestei probleme, terapiile cu un singur remediu sunt de obicei cele mai ideale, fiind mai puțin probabil să provoace efecte nedorite.

Unde pot găsi medicamente homeopate?

La fel ca în cazul produselor farmaceutice fără prescripție medicală, remediile homeopate unice cu potențe mai mici (de obicei 12X sau 30C) pot fi achiziționate fără prescripție medicală de la magazinele naturiste și farmacii sau de pe internet.

Remediile cu potență mai mare trebuie obținute direct de la un homeopat care își aprovizionează propriile remedii sau dintr-o farmacie specific homeopată.

Numai specialiștii pot face aceste remedii, care și-au obținut calificarea profesională printr-o pregătire de câțiva ani.

Pentru remediile făcute din orice medicament eliberat pe bază de rețetă, un medic autorizat trebuie să scrie o rețetă pentru a obține substanța de la o farmacie homeopată.

Remediile homeopate sunt ieftine în comparație cu majoritatea produselor farmaceutice cu prescripție medicală. În funcție de potență și volum, prețurile acestora pot varia.

Medicamentele homeopate sunt cel mai bine îngrijite la o temperatură relativ stabilă, protejate de lumina directă, prin urmare sticlele ar trebui să fie închise la culoare sau opace.

Cât de eficiente sunt medicamentele homeopate?

Homeopatia este un subiect controversat. Principiile care stau la baza teoriei homeopatice nu sunt în concordanță cu metodele științifice de evaluare.

De exemplu, preparatele homeopate pot fi atât de diluate încât o substanță considerată a fi „ingredientul activ” devine imposibil de măsurat, ceea ce creează provocări majore pentru investigarea riguroasă a unor astfel de produse.

Cu toate acestea, cercetările recente au început să examineze atributele fizice și chimice ale acestor preparate pentru a determina dacă va fi posibilă caracterizarea lor în viitor. Citeste și: Pentru cei care cauta studii despre homeopatie

Bacescu Adnana

Mă găsești printre cărți.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button