fbpx
Medicina integrativaTerapii alternative si complementare

Scapă de afecțiuni ale coloanei vertebrale prin masaj Yumeiho

Principalul obiectiv al terapiei cu masaj Yumeiho este corectarea poziției pelvisului, reglarea coloanei vertebrale și eliminarea cauzei stării patologice.
Cuprins

Principalul obiectiv al terapiei cu masaj Yumeiho este corectarea poziției pelvisului, reglarea coloanei vertebrale și eliminarea cauzei stării patologice.

 

Masajul Yumeiho este un tip de masaj terapeutic, holistic, de origine japoneză.

Acesta este utilizat pe scară largă în Japonia ca tratament pentru diferite afecțiuni ale sănătății, dar și pentru a îmbunătăți sănătatea mintală și fizică.

Durerile de spate, sciatica, scolioza, poziția nefirească a discurilor, problemele articulațiilor și tensiunea musculară sunt doar câteva dintre problemele care pot fi tratate cu succes cu masaj Yumeiho.

Un beneficiu suplimentar al masajului Yumeiho este senzația de relaxare totală și întinerire, pe care majoritatea clienților o experimentează, în timp ce se simt mai puternici și mai drepți.

Ce este masajul Yumeiho?

Masajul Yumeiho, cunoscut și sub denumirea de „metoda de corecție coxală, masaj și presopunctură” sau „masaj oriental Saionji”, acționează asupra unor puncte specifice și reușește să restabilească echilibrul natural, asigurând sănătatea organismului.[1]

Terapia Yumeiho este un sistem terapeutic care constă într-un număr de proceduri, alese în funcție de starea patologică a pacientului.

O ședință durează aproximativ 60 de minute, timp în care terapeutul utilizează aproximativ 100 de tehnici diferite.

Pacientul rămâne complet îmbrăcat în timpul ședinței, în haine confortabile.

Tratamentul Yumeiho presupune masaj prin întindere și compresie, și, mobilizarea tuturor articulațiilor într-un mod unic și fără durere.

Acești factori duc la relaxare musculară, îmbunătățind fluxul sanguin către toate elementele articulației și asigurând buna lor funcționare.

Rezultatul este o îmbunătățire semnificativă a problemelor existente sau chiar vindecarea lor.[2]

Terapia Yumeiho este efectuată de kinetoterapeuți cu ani de experiență.

Deși Yumeiho este o metodă concepută pentru a fi aplicată în mod preventiv, se mai numește „terapie” deoarece poate trata sau reducere cauzele afecțiunilor care, în timp, pot duce la probleme cronice.

Cele mai frecvente simptome cu care pacienții vin la masaj Yumeiho:

 • ​​Dureri de spate
 • Furnicături la nivelul membrelor
 • Cefalee
 • Hernie
 • Sciatică.

Pacienții se pot plânge și de problemele ale organelor interne. O cauză comună a acestor simptome fiind comprimarea nervilor prin coloana vertebrală.

Acei nervi comprimați afectează organul sau mediul său.

Cu ajutorul terapiei prin masaj Yumeiho pot fi eliminate eficient aceste probleme. Bineînțeles, dacă cauza lor se află la nivelul coloanei vertebrale, pentru că există și alte cauze care provoacă aceste tulburări.

De ce este important masajul Yumeiho?

Terapia japoneză Yumeiho se bazează pe credința că pelvisul este cea mai importantă componenta a scheletului, aflându-se la baza acestuia. Orice asimetrie a poziției pelvine poate însemna începutul unei boli.

Principalul obiectiv al terapiei cu masaj Yumeiho este corectarea poziției pelvisului, reglarea coloanei vertebrale, mobilizarea forței naturale a organismului și eliminarea cauzei stării patologice.

Asimetria pelviană schimbă locația centrului de greutate al corpului, influențând modul în care funcționează coloana vertebrală, articulațiile și mușchii.

Ce înseamnă acest lucru? Înseamnă că o parte a pelvisului este mai sus decât cealaltă. Ceea ce face ca un picior să fie mai ridicat în articulația superioară a șoldului.

Consecința acestui lucru este tulburarea circulației și restrângerea mișcării acestei articulații. Acel picior „mai scurt” devine mai slab.

Apoi, greutatea corporală cade în principal pe piciorul lung (mai puternic). Dacă nu se face nimic pentru schimbarea situației, acel picior va fi suprasolicitat.

Articulația șoldului se va mișca încet înainte și spre mijloc, iar coloana vertebrală începe să se încline spre piciorul mai scurt.

În cele din urmă, asimetria pelvisului poate deveni cauza multor boli musculo-scheletice.
Acest lucru este cauzat de efectul asimetriei și supraîncărcării unei părți a corpului.

Pentru ce afecțiuni poți folosi masaj Yumeiho?

Masajul Yumeiho este folosit pentru afecțiuni care au drept cauze disfuncții la nivelul coloanei vertebrale. De exemplu:

 • Durere lombară
 • Sciatică
 • Dureri la nivelul articulațiilor șoldului, genunchilor, gleznelor, degetelor de la picioare și coastelor
 • Durere de cap
 • Rigiditate sau durere la nivelul umerilor
 • Diaree
 • Dureri menstruale
 • Menstruație neregulată
 • Scolioză
 • Boli ale ficatului, stomacului, intestinelor, inimii, pancreasului, rinichilor, splinei, vezicii urinare etc.

De asemenea, masajul Yumeiho poate ajuta și pacienții cu hipertensiune sau hipotensiune, datorită capacității lui de a regla circulația sângelui.

În plus, poate îmbunătăți starea generală a pacienților cu boli grave, unde medicina convențională intervine doar cu medicamente.

Sigur că, terapia prin masaj Yumeiho nu este o soluție pentru toate. Dacă cineva are modificări degenerative foarte avansate ale coloanei vertebrale, masajul Yumeiho nu poate inversa aceste modificări.

În general, ședințele de Terapie Yumeiho sunt săptămânale, mai ales la început, indiferent de problemă și de starea generală de sănătate a pacientului.

Deoarece tratamentul se efectuează pe un covoraș pe podea, este indicat să porți îmbrăcăminte confortabilă și practică.

Studii

 1. Efficacy of the reflexology and Yumeiho therapy massages on lower limb pain and balance in women with diabetic neuropathy – http://goums.ac.ir/journal/browse.php?a_id=2763&sid=1&slc_lang=en
 2. Efficacy of the Yumeiho Therapy Massage on Repositioning Error, Range of motion of Trunk Flexion and the Functional power in Female Volleyball Players with Hyper Lordosis – http://biomechanics.iauh.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-186-1&slc_lang=en&sid=1

Bacescu Adnana

Mă găsești printre cărți.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button