fbpx
Psihoterapie Integrativa

Atinge-ți obiectivele în 2022! Fă ședințe cu un psiholog online!

Tu ți-ai setat obiectivele pentru noul an? Iată câteva motive pentru care merită să alegi un psiholog online în 2022.

Suntem în perioada în care ne setăm obiectivele personale pentru anul ce îl avem în față. O perioadă plină de entuziasm, speranță, gânduri și analiză.

Un număr impresionant de oamenii își leagă obiective de viața profesională: mai mult succes în carieră, educație, cursuri. Dar, de cele mai multe ori, uită să treacă un obiectiv extrem de important alături de toate acestea: sănătatea mintală și emoțională.

Cum poți excela în celelalte arii ale vieții dacă în plan personal nu ești împlinit, împăcat cu tine însuți?
Pentru a ușura și a eficientiza acest demers al dezvoltării tale, poți apela cu încredere la serviciile unui psiholog online.

Află în continuare pentru ce alte motive merită să prioritizezi alegerea unui psiholog online în lista ta de obiective pentru noul an.

Un psiholog online te poate ghida spre succes

Atunci când nu ai mintea ocupată cu gânduri confuze despre diferite situații sau despre propria persoana, poți lucra fără probleme la orice îți propui, nu-i așa?

Incertitudinea face parte din experiența umană. Unii oameni prosperă în momente incerte; alții devin paralizați emoțional. Modul în care oamenii răspund la incertitudine depinde de cât de frică le este de necunoscut.

Citeste si: Confesiunile unui psiholog despre psihoterapie online: Pro/contra

Frica de necunoscut este un fundament al multor anxietăți, temeri și fobii. Principalele cauze ale fricii de necunoscut sunt lipsa predictibilității și a controlului unei situații.

E normal să ai emoții atunci când începi ceva nou, însă dacă gândurile pe care le ai îți imprimă teama de necunoscut și încep să te dea înapoi de la ceea ce îți dorești să faci, există două variante: ori renunți înainte să începi, ori începi cu incertitudini, iar asta îți va consuma foarte multă energie care putea fi folosită într-un mod mai productiv.

Frica de necunoscut poate fi depășită cu ajutorul unui psiholog online!

Vei reuși să descoperi de unde vin acele gânduri care te trag înapoi și cum să le gestionezi realizându-ți o autoanaliză realistă, fără prejudecăți.

În acest fel, cu un psiholog online alături, vei avea un program în care este inclusă și grija față de psihicul tău, ceea ce te va propulsa spre a face cât mai multe din ce ți-ai propus, păstrându-ți entuziasmul și motivația de merge înainte.

Este timpul să lași fantomele trecutului să plece!

Traumele emoționale și psihologice sunt rezultatul unor evenimente extraordinar de stresante, care, îți zdrobesc sentimentul de siguranță, făcându-te să te simți neputincios într-o lume periculoasă.

Traumele psihologice te pot lăsa într-o luptă cu emoții supărătoare, anxietate și amintiri care dispar greu. De asemenea, te pot face să te simți nemotivat, deconectat și incapabil să ai încredere în alți oameni.

Experiențele traumatice implică adesea o amenințare la adresa vieții sau siguranței, pot fi reprezentate de orice situație care te face să te simți copleșit, chiar dacă nu implică vătămări fizice.

Nu circumstanțele obiective determină dacă un eveniment este traumatic, ci experiența ta emoțională subiectivă în cadrul acelui eveniment. Cu cât te simți mai speriat și neajutorat, cu atât este mai probabil să fie vorba despre traumă.

Recuperarea după traumă necesită timp și fiecare se vindecă în ritmul său. Dacă au trecut luni și simptomele nu dispar, este posibil să ai nevoie de ajutor profesional de la un psiholog.

De ce să aștepți? Poate fi incredibil de greu să trăiești cu simptomele tulburării de stres post-traumatic. Dar nu trebuie să trăiești așa, ai oportunitatea de a te vedea cu un specialist care îți va oferi alinare.

Un psiholog online te poate ajuta să îți recapeți controlul asupra vieții.

Depășirea fricilor care îți provoacă durere nu numai că îți va construi încrederea, dar îți va ridica și o greutate uriașă de pe umeri.

Este o variantă accesibilă de terapie

Consilierea online este o modalitate minunată, ușoară, convenabilă și flexibilă de a accesa tratament pentru sănătatea mintală de acolo de unde te simți confortabil.

Tehnologia a evoluat considerabil în ultimul timp, și încă continuă să o facă, spre îmbunătățirea calității vieții noastre. Drumul până la ședința de terapie și așteptarea sunt de cele mai multe ori stresante, deoarece consumă timp și energie.

Terapia cu un psiholog online poate fi încadrată cu ușurință în programul tău, chiar dacă ai o zi aglomerată, aceasta nu va adăuga un alt strat de anxietate asupra vieții tale.

În timpul sesiunilor de terapie online, tot ce trebuie să faci este să te conectezi cu terapeutul printr-o modalitate de discuție la distanță. Nu ai nevoie de ore să te pregătești, de a găsi o cale de a ajunge în acel loc; e suficient să te afli într-un loc unde te simți bine și nu te aude nimeni.

Apoi, te vei angaja într-o oră de terapie orientată spre obiective, plină de compasiune și perspicacitate. O să te simți ascultat și validat.

Psihologul îți va sugera unele strategii astfel încât vei deprinde noi abilități care te vor ajuta să gestionezi mai bine acele gânduri și emoții negative.

Sursa foto: freepik.com

Bacescu Adnana

Mă găsești printre cărți.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button