fbpx
Medicina integrativaTerapii alternative si complementare

Sănătate la superlativ cu un masaj chiropractic

Un masaj chiropractic este adecvat pentru tratamentul mai multor afecțiuni ce au legătură cu probleme ale coloanei vertebrale și ale altor articulații.

Masajul chiropractic poate fi o modalitate excelentă de a îmbunătăți mai multe arii ale sănătății tale cu un singur tratament non-invaziv.

Operațiile și medicamentele sunt, în unele cazuri, periculoase și costisitoare. Cu ajutorul masajului chiropractic îți poți vindeca în siguranță și cu ușurință anumite afecțiuni.

Tensiunea arterială

Un studiu a arătat că masajul chiropractic le-ar putea oferi persoanelor care suferă de hipertensiune arterială același efect ca anumite medicamente pentru hipertensiunea arterială. [1]

Acest studiu a mai arătat că efectele masajului persistă timp de 6 luni.

Medicamentele pentru hipertensiune arterială pot avea efecte secundare negative, inclusiv:

  • Oboseală
  • Greaţă
  • Ameţeală
  • Anxietate
  • Pierdere în greutate

Din moment ce un masaj chiropractic poate da aceleași rezultate ca medicamentele, doar că fără efecte secundare, de ce să nu fie luat în calcul ca un tratament valid pentru hipertensiunea arterială?

S-a demonstrat că acesta ajută și pacienții care suferă de tensiune arterială scăzută.

Masaj chiropractic pentru reducerea durerilor de gât și spate

Durerea de spate este o problemă frecventă a oamenilor, mai ales în ultimul timp.

Medicamentele și intervențiile chirurgicale pot reprezenta opțiuni pentru acest tip de durere, dar pot fi în același timp periculoase, costisitoare și ineficiente.

Un masaj chiropractic poate reduce semnificativ durerile de spate și de gât printr-o tehnică non-invazivă.[2] Tratamentul chiropractic este, de asemenea, mai ieftin decât alte metode de gestionare a durerilor de spate.

Poate fi redusă atât durerea ușoară, cât și de durerea cronică.

Beneficii pentru scolioză

Scolioza este o afecțiune în care există o curbură anormală a coloanei vertebrale. Acest lucru poate provoca durere, postură anormală, o reducere a capacității de a face mișcare și chiar probleme de respirație.

Majoritatea pacienților cu scolioză au puține opțiuni de tratament. Dar s-a demonstrat că o un masaj chiropractic poate îndeplini cu succes această misiune.

Chiropractica combinata cu kinetoterapie ar putea ajuta la tratarea și prevenirea progresiei scoliozei. [3] Eficacitatea acestei opțiuni de tratament variază de la pacient la pacient, dar este o opțiune viabilă.

Sciatica

Sciatica se referă la durerea care iradiază din partea inferioară a spatelui în jos pe picioare din cauza unui nervul sciatic deteriorat sau presat.

Acest tip de durere cronică poate duce la supramedicație și durere cronică. Tratamentul chiropractic poate ajuta la ameliorarea presiunii asupra nervului sciatic care cauzează durerea.

Studiile arată că pacienții care au primit masaj chiropractic au avut considerabil un număr mai redus de zile de dureroase. [4] Ei au experimentat, de asemenea, și o reducere a severității durerii.

Reduce inflamația

Inflamația este una dintre principalele cauze ale durerii, problemelor articulare și tensiunii. Inflamația cronică a fost legată de o serie de boli precum bolile de inimă, durerea cronică și cancerul.

S-a demonstrat [5] că tehnicile de masaj chiropractice reduc inflamația, ceea ce poate duce la o serie de beneficii pozitive, printre care:

  • Ameliorarea durerilor cronice de spate
  • Reducerea tensiunii musculare
  • Ameliorarea durerilor articulare
  • Inflamația redusă poate ajuta, de asemenea, la reducerea riscului de a dezvolta boli care sunt legate de inflamația ridicată.

Ameliorarea durerilor de cap

Atât durerile de cap tensionate, cât și migrenele pot fi cauzate de dureri de spate și probleme ale coloanei vertebrale. Nealinierea coloanei poate provoca tensiune musculară și durere care poate duce atât la dureri de cap tensionate, cât și la migrene.

Pe lângă durerile de spate, durerea de cap este cea mai importantă afecțiune pe care o tratează chiropracticienii. Există peste 200 de studii [6] care examinează beneficiile și eficacitatea tehnicilor de masaj chiropractic pentru ameliorarea durerilor de cap.

Ameliorarea simptomelor stărilor neurologice

S-a demonstrat că masajul chiropractic ajută la creșterea fluxului sanguin [7] către creier. Acesta poate ajuta, de asemenea, la creșterea fluxului de lichid cefalorahidian. Acest lucru are beneficii semnificative pentru persoanele care suferă de afecțiuni neurologice precum scleroza multiplă și epilepsia.[8]

În timp ce acest subiect este încă în curs de cercetare, potențialele aplicații terapeutice oferă posibilități interesante de tratament pentru acești pacienți.

Beneficii pentru sănătatea copiilor

Masajul chiropractic pentru copii poate îmbunătăți în mod considerabil simptomele anumitor probleme care îi afectează pe copii. Cele trei mari afecțiuni la care masajul chiropractic poate veni cu beneficii pentru copii sunt colicii, refluxul acid și infecțiile urechii.

Colici

Colicii fac bebelușii să plângă constant și îi agită, acest lucru apare ca urmare a disconfortului abdominal și a gazelor. Colicii sunt uneori dificil de tratat, ceea ce duce la epuizarea părinților, în timp ce copilul nu se simte bine.

S-a demonstrat că masajul chiropractic ajută la îmbunătățirea simptomelor colicilor infantile.[9]

Reflux acid și infecții ale urechii

Se crede că nervii din creier și din spate împreună cu nervii din intestin și cap sunt deosebit de sensibili. Când aceștia sunt afectați, se ajunge la afecțiuni precum refluxul acid și infecții ale urechii.

Un masaj chiropractic poate ajuta la îmbunătățirea a ceea ce este cunoscut sub numele de conexiune intestin-creier.

Această îmbunătățire poate, de asemenea, stimula sistemul imunitar, ceea ce ajută la prevenirea infecțiilor.

Performanţe atletice îmbunătăţite

Reducerea inflamației, a durerii și a altor afecțiuni similare sunt chestiuni care mențin organismul în formă maximă. Acest lucru este valabil mai ales pentru sportivii care depind de corpul lor pentru a-și face treaba.

Multe echipe sportive și sportivi profesioniști angajează chiropracticieni. Masajul chiropractic poate reduce durerea și tensiunea cauzate de sport și activitate. De asemenea, aliniamentele pot reduce inflamația și pot stimula sistemul imunitar pentru a ajuta la creșterea performanței sportivilor.[10]

Vertij

Amețelile pot face imposibilă îndeplinirea sarcinilor de zi cu zi sau chiar ridicarea din pat, dându-ți o senzație de greață și dezorientare. Aceasta este o afecțiune care apare des după o leziune la cap sau la gât.

Un masaj chiropractic poate ajuta la depistarea articulațiilor și vertebrelor care nu se mișcă corect. Acest lucru are beneficii în reducerea episoadelor de vertij. [11] Masajul poate ajuta, de asemenea, la restabilirea echilibrului natural al corpului, care poate provoca și vertij dacă este neechilibrat.

Studii

1. Atlas vertebra realignment and achievement of arterial pressure goal in hypertensive patients: a pilot study – https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/17252032/

2. Low back pain – https://www.who.int/medicines/areas/priority_medicines/Ch6_24LBP.pdf

3. Outcomes for adult scoliosis patients receiving chiropractic rehabilitation: a 24-month retrospective analysis – https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3259989/

4. Chiropractic manipulation in the treatment of acute back pain and sciatica with disc protrusion: a randomized double-blind clinical trial of active and simulated spinal manipulations – https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/16517383/

5. Inflammatory response following a short-term course of chiropractic treatment in subjects with and without chronic low back pain – https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3188345/

6. Integrating Chiropractic Care Into the Treatment of Migraine Headaches in a Tertiary Care Hospital: A Case Series – https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6440032/

7. A Plausible Link Between the Brain, the Cervical Spine, and Cerebral Spinal Fluid Flow – https://chiro-trust.org/advanced/plausible-link-brain-cervical-spine-cerebral-spinal-fluid-flow/

8. Epilepsy and seizure disorders: a review of literature relative to chiropractic care of children – https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/11313616/

9. Efficacy of chiropractic manual therapy on infant colic: a pragmatic single-blind, randomized controlled trial – https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/23158465/

10. I would estimate that at least 90% of world class athletes use Chiropractic on a regular basis to prevent injuries and to improve their performance. – https://docplayer.net/191084629-I-would-estimate-that-at-least-90-of-world-class-athletes-use-chiropractic-on-a-regular-basis-to-prevent-injuries-and-to-improve-their-performance.html

11. Chiropractic management of benign paroxysmal positional vertigo using the Epley maneuver: a case series – https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/23499147/

Sursa foto: https://www.instagram.com/kaboompics/

Bacescu Adnana

Mă găsești printre cărți.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button