fbpx
Medicina integrativaTerapii alternative si complementare

Fitoterapie pentru hemoroizi: remedii naturiste miraculoase

Dacă te întrebi de ce să încerci fitoterapia pentru hemoroizi, răspunsul este că remediile folosite sunt naturale, accesibile și te pot ajuta fără prea multe eforturi.

Hemoroizii reprezintă o afecțiune comună în rândul adulților. Aceasta se vindecă, de obicei, de la sine în câteva săptămâni, însă provoacă durere și disconfort în timpul în care există.

Hemoroizii sunt vene inflamate din zona anusului și a rectului care provoacă durere, mâncărime și, uneori, sângerare. Aceștia pot fi interni sau externi.

Din fericire, există mai multe remedii naturiste existente în fitoterapie utile pentru hemoroizi, precum și câțiva pași de urmat pentru a ajuta la tratarea sau evitarea totală a acestora.

Prin fitoterapie se face referire la utilizarea plantelor sau extractelor de plante în scopuri medicinale. Fitoterapia pentru hemoroizi este în curs de dezvoltare, realizându-se cercetări intense pentru efectul terapeutic al plantelor asupra afecțiunii.

Fitoterapie pentru hemoroizi – Remedii naturale

Pentru cei mai mulți oameni care au beneficiat de fitoterapie pentru hemoroizi tratamentul a fost suficient. Iată câteva remedii naturiste care pot ajuta la ameliorarea simptomelor hemoroizilor:

Aloe vera

gel cu aloe vera

Cumpara gel cu aloe vera de pe Republicabio.ro

Gelul de aloe vera este adesea folosit pentru a trata hemoroizii și afecțiunile pielii. Acesta are proprietăți antiinflamatorii care ar putea ajuta la reducerea iritației.

Nu există multe dovezi clinice privind eficacitatea gelului de aloe vera pentru hemoroizi. Însă, NCBI îl listează ca fiind sigur pentru utilizarea locală.

Utilizează gel de aloe vera pur pentru hemoroizi, deoarece alte ingrediente și aditivi pot irita hemoroizii. Gelul pur de aloe vera poate fi recoltat chiar direct din interiorul frunzelor unei plante de aloe.

Unii oameni sunt alergici la aloe vera, în special cei care sunt alergici și la usturoi sau ceapă. Îți poți da seama dacă ai alergie prin următorii pași:

  • Aplică o cantitate mică de gel de aloe vera pe antebraț.
  • Așteaptă 24 – 48 de ore.
  • Dacă nu apare nicio reacție în acest timp, cel mai probabil îl poți utiliza fără griji.

Ulei de arbore de ceai

ulei de arbore de ceai

Cumpara ulei de arbore de ceai de pe Republicabio.ro

Uleiul de arbore de ceai este un antiseptic natural care poate ajuta la ameliorarea durerii, mâncărimii și disconfortului. Uleiul de arbore de ceai poate ajuta, de asemenea, la lupta împotriva bacteriilor care, altfel, ar putea duce la infecții în pielea deteriorată sau iritată.

Nu există multe cercetări disponibile cu privire la eficacitatea uleiului de arbore de ceai pentru hemoroizi.

Totuși, un studiu a constatat că un tratament pentru hemoroizi de 2 săptămâni care combină ulei de arbore de ceai, acid hialuronic și metil-sulfonil-metan a ajutat la reducerea semnificativă a durerii, a sângerării și a inflamației în comparație cu un placebo.

Poți utiliza ulei de arbore de ceai împreună cu alte tratamente naturale, cum ar fi hamamelis sau aloe, pentru rezultate mai bune.

Ulei de cocos

ulei de cocos

Uleiul de cocos are proprietăți antiinflamatorii puternice, care pot reduce inflamația. Proprietățile sale analgezice pot ajuta la reducerea disconfortului cauzat de hemoroizi.

Proprietățile sale antibacteriene permit hemoroizilor să se vindece mai repede, conform cercetărilor.

Uleiul de cocos poate ajuta, de asemenea, la ameliorarea constipatiei, datorită efectului laxativ. Deoarece constipația sau încordarea în timpul mișcărilor intestinale este o cauză comună a hemoroizilor, acest lucru poate ajuta la tratarea și prevenirea acestora.

Poți utiliza ulei de cocos pentru hemoroizi consumându-l în mod regulat sau aplicându-l extern.

Hamamelis

mayam apa de hamamelis eco bio 100ml 83627

Cumpara apa de hamamelis de pe Vegis.ro

Hamamelis este o plantă cu flori galbene care cresc în mănunchiuri, cunoscută în fitoterapie pentru puternicele sale efecte medicinale.

Aceasta poate reduce atât mâncărimea, cât și durerea, cele două simptome principale ale hemoroizilor externi. Este un antiinflamator natural, deci poate reduce și inflamația.

Remediul poate fi cumpărat în formă lichidă, care este ușor de aplicat direct pe hemoroizii externi. Extractul plantei intră și în compoziția unor produse de igienă antimâncărimi.

Baie caldă pentru șezut

Băile calde pot ajuta la calmarea iritațiilor cauzate de hemoroizi.

Băile pentru șezut sunt recomandate în astfel de situații – un obiect asemănător unui lighean care se pune peste vasul de toaletă, astfel încât să fie scufundată zona afectată.

O baie normală în cadă, este de asemenea binevenită.

Încearcă o baie caldă sau o baie pentru șezut timp de 15-20 de minute după fiecare mișcare intestinală și vei observa îmbunătățiri considerabile.

Comprese reci

Aplică comprese cu gheață sau comprese reci pe anus timp de 15 minute pentru a ameliora inflamarea. Pentru hemoroizii mari, dureroși, compresele reci pot fi un tratament extrem de eficient.

Gheața trebuie să fie acoperită de un material, deoarece aplicarea ei direct pe piele poate crea răni.

Șervețele calmante

Folosirea hârtiei igienice după o mișcare intestinală poate irita hemoroizii existenți. Șervețelele umede te pot ajuta să îți menții igiena fără a provoca iritații suplimentare.

Înainte să le folosești, asigură-te că nu conțin alcool, parfum sau alți iritanți. Aceste substanțe pot agrava simptomele hemoroizilor.

De asemenea, unele șervețele conțin ingrediente calmante antihemoroizi, cum ar fi hamamelis sau aloe vera, care pot ajuta și mai mult la reducerea simptomelor.

Mai multe sfaturi utile

Dacă încerci să scapi de hemoroizi și, chiar și cu fitoterapie, aceștia continuă să îți dea bătăi de cap, mai există câțiva factori care pot contribui la agravarea simptomelor.

Anumite schimbări ale stilului de viață pot reduce riscul de a dezvolta hemoroizi sau timpul în care o persoană îi are.

Bea multe lichide

Potrivit cercetărilor, majoritatea problemelor anale, cum sunt și hemoroizii, sunt cauzate de lipsa lichidelor din dietă.

Consumul din abundență de lichide pe parcursul zilei menține scaunul moale și ușor de gestionat, pe măsură ce trece prin intestine. Rezultatul este un scaun mult mai moale, care necesită mai puțină energie pentru a trece și mai puțină iritare provocată hemoroizilor.

Dieta bogata in fibre

Dietele bogate în fibre sunt foarte importante pentru sănătatea digestivă, mai ales când vine vorba de mișcările intestinale.

Fibrele pot absorbi apa, ceea ce ajută atât la înmuierea scaunului, lucru care facilitează trecerea.

Ce să porți?

Oamenii pot sprijini vindecarea hemoroizilor purtând lenjerie și pantaloni largi, respirabili, din bumbac. Acest lucru poate ajuta la prevenirea iritației cauzate de transpirația excesivă din jurul zonei hemoroizilor și poate ajuta la reducerea simptomelor.

Sursa foto: pexels.com

Bacescu Adnana

Mă găsești printre cărți.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button