fbpx
Medicina integrativaTerapii alternative si complementare

Apiterapie cu aerosoli: Terapia cu aer din stup

Apiterapia este o terapie care folosește stupi și produse apicole inclusiv miere, propolis și lăptișor de matcă pentru a întări sistemul imunitar și sănătatea.
Vechii egipteni au fost primii care au folosit apiterapia în viața lor de zi cu zi.

Se crede că inhalarea aerului din stupi are efecte pozitive asupra bunăstării psihofizice. Aerul plin cu mirosuri create de albine, împreună cu încărcătura energetică pozitivă, întărește sistemul imunitar, afectează pozitiv plămânii, reduce stresul și îmbunătățește starea generală de bine.

Ce este apiterapia?

Apiterapia este o terapie alternativă care folosește produsele apicole pentru a trata o gamă largă de afecțiuni.

Apiterapia a fost practicată de secole, și se bazează pe ideea că produsele apicole, cum ar fi mierea, propolisul și lăptișorul de matcă, pot îmbunatati starea de sănătate. Producătorii de produse apicole susțin că aceste produse au proprietăți puternice de vindecare.

Află mai multe despre Beneficiile apiterapiei

Ce este terapia cu aer din stup?

Albinele aduc în stup mai multe produse ale naturii, plus cele pe care le produc din propriul corp.

Se spune că stupul este farmacia naturii și în interiorul lui au loc multe procese chimice. A respira aer din stup înseamnă a intra în contact cu toate aceste substanțe.

Cei care l-au folosit spun că provoacă o schimbare prin minimizarea simptomelor, însă lipsesc cercetările științifice și studiile care să susțină rezultatele.

Componentele naturale ale stupului

În primul rând, aerul din stupi este plin de substanțe naturale. Propolisul are efecte antiinflamatoare și este un antioxidant natural, mierea cu proprietățile sale nutritive și antibiotice, ceara de albine că relaxant muscular etc.

În plus, lăptișorul de matcă, precum și aerul pe care îl respiră albinele încărcat cu proteină citocrom, sunt capabile să elimine reziduurile chimice și hidrocarburile depuse în organism.

Temperatura din interiorul stupului

Temperatura în stup este de 35 de grade. Au fost verificate peste 1.000 de substanțe, dar nu este încă clar care combinație de principii active sunt cele care afectează cel mai mult cura terapeutică.

Citeste si: 5 retete cu polen de albine pentru intarirea imunitatii

Cum se desfășoară?

Cu terapia cu aer din stup, pacienții inhalează în mod regulat aerul direct din stup. Pentru succesul terapeutic dorit însă, este esențial să luăm în considerare diverse lucruri:

  • Terapia ar trebui să se desfășoare în prezența sau la recomandarea unui medic;
  • Un test de alergie și un mediu sigur pentru albine previn reacțiile alergice;
  • Aerul albinelor trebuie să ajungă în mod fiabil la pacient cu toate ingredientele sale.

Beneficii ale terapiei cu aer din stup

Efectul pozitiv al inhalării aerului din stup ajută foarte mult, susțîn pacienții. Și este ceva empiric (demonstrabil) conform terapeuților.

Apiterapia cu aerosoli pare să aibă efecte pozitive în cazul:

  • Bolilor respiratorii (bronșită, astm bronșic)
  • Durerilor de cap cronice
  • Imunodeficienței
  • Rinitei cronice

Concluzii

Terapia cu aer din stup sau apiterapia cu aerosoli pare să aibă efecte pozitive în cazul unor boli și tulburări. Totuși, sunt necesare mai multe studii pentru a demonstra eficiența acesteia.

Andreea Costache

Pasionata de sanatate si calatorii.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button