fbpx
Medicina integrativaTerapii alternative si complementare

9 beneficii surprinzătoare ale terapiei cu ozon

Terapia cu ozon este unul dintre cele mai sigure tratamente din medicina alternativă și rareori pacienții prezintă reacții adverse, atunci când este administrată corect.

Terapia cu ozon este una dintre cele mai populare alternative medicale în rândul celor ce au afecțiuni cronice, iar acest lucru este justificat de modul ei de acțiune.

Aceasta este în atenția practicienilor și a oamenilor de știință de mai bine de 150 de ani, cu beneficii demonstrate pentru bolile autoimune, precum și pentru multe alte probleme de sănătate.

Ozonul se găsește în mod natural în atmosfera Pământului și poate fi un tratament cu o putere de vindecare extraordinară. Acesta funcționează prin stimularea sistemului imunitar.

Dacă medicina convențională nu ți-a oferit soluția potrivită, ar putea fi timpul să încerci această abordare naturală, cu beneficii testate științific.

Pe scurt, ce este terapia cu ozon și cum funcționează?

În natură, razele UV ale soarelui despart oxigenul gazos și produc radicali liberi de oxigen. Acestea se ciocnesc cu oxigenul gazos și produc ozon.

Ozonul medical este produs prin trecerea oxigenului printr-o bobină electrică, care modifică oxigenul (O2) în ozon (O3) adăugându-i atomi.

Ozonul poate fi administrat intramuscular, prin autohemoterapie sau subcutanat.

Administrarea ozonului în organism se face în două moduri: direct în punctul afectat sau în sânge, lăsând acest oxigen „supraîncărcat” să-și facă treaba.

Cercetările sugerează că terapia cu ozon ar putea lupta împotriva afecțiunilor prin armonizarea răspunsului sistemului imunitar, precum și prin oprirea deficitului de oxigen din organism. [1]

dr razvan constantinescu recuperare medicala

Beneficii ale terapiei cu ozon

1. Întărește sistemul imunitar

Ozonoterapia are potențialul de a face modificări asupra sistemului imunitar astfel încât să facă față mai bine inflamației.

Mulți oameni suferă de afecțiuni care provoacă inflamație. Inflamația poate duce la un dezechilibru oxidativ și este asociată cu durere și disconfort.

Terapia cu ozon s-a dovedit eficientă în reducerea cauzelor inflamației. Acționând ca un imunomodulator, ozonul ar putea ajuta la gestionarea afecțiunilor inflamatorii precum astmul, artrita și boala Chron. [2]

De asemenea, s-a descoperit că terapia cu ozon crește activitatea enzimelor antioxidante în organism.

2. Activități antibacteriene, antifungice si antivirale

Cu atât de multe bacterii care devin rezistente la antibiotice, oamenii de știință au căutat noi modalități de a trata infecțiile bacteriene, împreună cu tratamente noi pentru infecțiile fungice și virale.

Au existat multe studii asupra proprietăților de control ale ozonului asupra infecțiilor.

Unul dintre acestea a descoperit că terapia cu ozon ar putea vindeca complet o infecție bacteriană acută cauzată de o mușcătură de căpușă în 24-48 de ore.

Pentru oricine suferă de boala Lyme și de alte boli asociate căpușelor, aceasta este o veste grozavă. [3] Terapia cu ozon poate, de asemenea, să trateze și să prevină infecțiile virale, cum ar fi gripa.

3. Îmbunătățește mobilitatea

Un studiu din 2018 a raportat că terapia cu ozon are efecte pozitive în gestionarea și tratamentul tulburărilor musculo-scheletice. [4]

Citeste si: Ozonoterapia – Posibil tratament complementar pentru COVID-19

De asemenea, studiile au arătat că persoanele care se confruntă cu afecțiuni legate de articulații răspund bine la terapia cu ozon.

Aceasta este o veste nemaipomenită pentru cei care suferă de boli precum artrita reumatoidă, sindromul de tunel carpian și bursită.

4. Detoxifiere

Este aproape imposibil să eviți expunerea la toate toxinele și metalele grele. Aceste impurități afectează modul în care funcționează organismul, dăunează sănătății, inhibă sistemul imunitar și influențează viteza de recuperare a corpului.

O modalitate de a combate toxinele este să urmezi o dietă nutritivă. O altă modalitate de detoxifiere este prin tratamente regulate cu ozon, care pot îmbunătăți metabolismul general și sănătatea.

5. Vindecarea rănilor

Terapia cu ozon poate ajuta, de asemenea, la promovarea vindecării rănilor.

Un studiu a constatat că terapia cu ozon tratează rănile ulceroase de pe picioarele pacienților cu diabet zaharat, în timp ce un altul a descoperit că este la fel de eficientă în îngrijirea și reducerea ulcerelor bucale dureroase. [5], [6]

6. Ameliorarea durerii

Durerile de spate pot fi de la inconfortabile la insuportabile. Acestea sunt, de asemenea, unul dintre cele mai frecvente motive pentru care oamenii fac o vizită la medic.

Vestea bună este că cercetătorii au descoperit că terapia cu ozon poate fi extrem de benefică pentru durerile de spate. Acest lucru este probabil legat de proprietățile sale antiinflamatorii. [7]

7. Activarea și repararea celulelor stem

Celulele stem lucrează continuu pentru a produce toate tipurile de celule, inclusiv pentru inimă, creier, sânge, nervi, piele sau orice altă parte a corpului.

Ozonul poate ajuta celulele stem să se reactiveze în celule noi. Cercetările sugerează că terapia cu ozon ar putea îmbunătăți această disponibilitate de reactivare, ducând astfel la o mai bună reparare celulară.

8. Oxigenarea celulelor

La fel ca în cazul accidentelor vasculare cerebrale, moartea țesuturilor poate apărea dacă țesuturile nu primesc suficient oxigen. Hipoxia poate apărea în organe și, dacă ai anemie, prin tot fluxul sanguin.

Deoarece terapia cu ozon oferă organismului oxigen mai ușor accesibil, există unele dovezi că poate ajuta și în tratamentul anumitor tumori hipoxice atunci când este combinată cu chimioterapie și radioterapie. [8]

9. Întinerirea pielii

Recent, terapia cu ozon a fost folosită pentru a ajuta la întinerirea pielii. Celulele pielii au nevoie de oxigen pentru a rămâne în stare bună.

Terapia cu ozon crește oxigenarea, ceea ce poate ajuta celulele să se întinerească. Și pentru că are acțiune antioxidantă și germicidă, poate stimula colagenul și elastina, precum poate și restabili circulația nervoasă pentru regenerarea cutanată. [9]

Siguranță

Atunci când este utilizat medical, ozonul este administrat doar în doze terapeutice precise.

Terapia cu ozon este unul dintre cele mai sigure tratamente ale medicinei alternative și rareori pacienții prezintă reacții adverse.

Terapia cu ozon pentru boli cronice și antiîmbătrânire a devenit o alegere de tratament pentru mulți care doresc o alternativă la medicina tradițională.

Este important să găsești un profesionist instruit și cu experiență în utilizarea ozonului, care să-ți evalueze în mod corespunzător starea de sănătate, să o explice în detaliu și să determine dacă tratamentul este potrivit pentru tine.

Discută cu medicul înainte de a adăuga acest tratament în planul tău de sănătate.

Studii

  1. Ozone therapy: A clinical review – https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3312702/
  2. Ozone therapy effects on biomarkers and lung function in asthma – https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/16099337/
  3. Ozone therapy as a primary and sole treatment for acute bacterial infection: case report – https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/30319768/
  4. Clinical utility of ozone therapy for musculoskeletal disorders – https://www.proquest.com/docview/2112476694
  5. Ozone therapy effectiveness in patients with ulcerous lesions due to diabetes mellitus – https://www.semanticscholar.org/paper/Ozone-therapy-effectiveness-in-patients-with-due-to-Rosul-Patskan%27/e099aab2cca76ee2f7847b38437c5c7fbac6380d
  6. Ozone treatment of recurrent aphthous stomatitis: a double blinded study – https://www.researchgate.net/publication/304003276_Ozone_treatment_of_recurrent_aphthous_stomatitis_A_double_blinded_study
  7. Ozone therapy as a treatment for low back pain secondary to herniated disc: a systematic review and meta-analysis of randomized controlled trials – https://www.researchgate.net/publication/221723304_Ozone_Therapy_as_a_Treatment_for_Low_Back_Pain_Secondary_to_Herniated_Disc_A_Systematic_Review_and_Meta-analysis_of_Randomized_Controlled_Trials
  8. Ozone Therapy for Tumor Oxygenation: a Pilot Study – https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC442111/
  9. Fundamentals of the Use of Ozone Therapy in the Treatment of Aesthetic Disorders: A Review – https://www.scirp.org/journal/paperinformation.aspx?paperid=113644

Bacescu Adnana

Mă găsești printre cărți.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button