fbpx
DiabetMedicina integrativa

Studiu: Pudra proteică înainte de masă ajută la gestionarea diabetului de tip 2

Potrivit unei noi cercetări realizate de Universitatea Newcastle, Anglia, persoanele cu diabet zaharat de tip 2 care au băut înainte de mese o doză mică de proteine din zer au reușit să își regleze mai bine zahărul din sânge.
Consumul de pudră proteică înainte de masă poate ajuta la stabilizarea zahărului din sânge, sugerează un nou studiu
Proteinele încetinesc digestia și cresc hormonii care ajută la reglarea zahărului din sânge după masă și pe tot parcursul zilei

Potrivit unei noi cercetări realizate de Universitatea Newcastle, Anglia, persoanele cu diabet zaharat de tip 2 care au băut înainte de mese o doză mică de proteine din zer au reușit să își regleze mai bine zahărul din sânge. Participanții la studiu au fost monitorizați o săptămână, în timp ce au continuat să aibă aceleași activități de zi cu zi.

Pentru a compara beneficiile potențiale ale proteinei din zer, aceiași participanți au petrecut, de asemenea, o săptămână bând o doză de control care nu conținea proteine.

Rezultatele au arătat că nivelul de glucoză a fost mult mai bine controlat atunci când pacienții au luat suplimentul cu zer înainte de masă. În medie, au avut două ore în plus pe zi în care nivelurile de zahăr din sânge au fost normale, comparativ cu săptămâna fără proteine. În plus, nivelurile lor zilnice de glucoză din sânge au fost cu 0,6 mmol/L mai mici, în comparație cu săptămâna când au consumat suplimentul fără proteine.

Dr. Daniel West, lector principal și cercetător principal, care lucrează în cadrul Centrului de Cercetare în Nutriție Umană și Grupul de Cercetare a Diabetului de la Universitatea Newcastle, a declarat: „În timp ce studiile anterioare de câteva ore în laborator au arătat potențialul acestei intervenții alimentare, aceasta este prima dată când oamenii au fost monitorizați în timp ce își desfășoară viața normală.”

„Credem că proteina din zer funcționează în două moduri, în primul rând, încetinind viteza de trecere a alimentelor prin sistemul digestiv și, în al doilea rând, stimulând o serie de hormoni importanți care împiedică creșterea atât de mare a glicemiei.”

„Pe măsură ce vedem că un număr tot mai mare de oameni din întreaga lume dezvoltă diabet, investigarea potențialului alternativelor la medicamente, cum ar fi suplimentele alimentare, devine tot mai importantă.

Citeste si: Top 5 plante medicinale pentru diabet dovedite!!!

18 persoane cu diabet zaharat de tip 2 au consumat o băutură mică, într-o doză de 100 ml, cu 15 grame de proteine, cu 10 minute înainte de micul dejun, prânz și cină timp de șapte zile și au rămas cu medicamentele prescrise pentru diabet. Monitorizarea continuă a glicemiei a urmărit automat nivelurile de glucoză din sânge pe parcursul săptămânii.

Kieran Smith, o doctoranta la Universitatea Newcastle, care a supravegheat monitorizarea glicemiei și a analizat datele, a declarat: „Oamenii au putut să respecte regimul și le-a plăcut ideea de a avea o băutură prefabricată comodă, gustoasă, mică, care să poată fi transportată ușor și consumată înainte de masă.”

Echipa intenționează să exploreze în continuare beneficiile pudrei proteice într-un studiu realizat pe o scară mai mare și pe o perioadă mai lungă de până la șase luni. De asemenea, ei intenționează să se uite la proteinele din surse vegetale, cum ar fi mazărea, ciupercile și cartofii.

Studiu: https://www.ncl.ac.uk/press/articles/latest/2022/05/proteinfordiabetes/

Andreea Costache

Pasionata de sanatate si calatorii.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button