fbpx
Medicina integrativaTerapii alternative si complementare

Homeopatia pentru creșterea sistemului imunitar

Homeopatia este o terapie alternativă recomandată pentru creșterea sistemului imunitar, datorită efectului pe care aceasta îl are asupra stimulării capacității naturale de vindecare.

Cum poate ajuta homeopatia sistemul imunitar?

Funcționând pe baza principiului „similia similibus curantur”, homeopatia tratează o anumită boală cu ajutorul unor ingrediente care produc simptome asemănătoare bolii respective la o persoană sănătoasă.

Sistemul imunitar reprezintă capacitatea organismului de a se apăra de agenți patogeni, precum virusurile, bacteriile și ciupercile. În cazul unei viroze respiratorii, organismul știe să elibereze anticorpii potriviți pentru combaterea ei, datorită faptului că te-ai mai confruntat în trecut cu o astfel de problemă de sănătate. Atunci când apare o boală nouă, organismul poate întâmpina dificultăți în a acționa eficient împotriva cauzei declanșatoare.

Tocmai de aceea este necesară îmbunătățirea capacitații naturale de apărare a organismului. Homeopatia te ajută să îți întărești sistemul imunitar. Fiecare tratament homeopatic este recomandat în funcție de simptomele fizice, mintale și emoționale ale pacientului. Tocmai de aceea chiar și tratamentele recomandate de medicii homeopați pentru creșterea imunității organismului diferă de la o persoană la alta.

Iată care sunt 5 dintre cele mai utilizate tratamente homeopatice utilizate pentru creșterea imunității organismului:
 • Arsenicum album

  Arsenicum album sau Anhidrida arsenioasa este un remediu homeopatic utilizat pentru o varietate de afecțiuni. Acesta este recomandat persoanelor cu viroze respiratorii, care prezintă congestie nazală, strănut, dureri în gât și la nivelul pieptului, dar și anxietate.De asemenea, Arsenicum album este utilizat de către persoanele cu anxietate, care se simt extenuate și neliniștite. Alte indicații terapeutice ale remediului homeopatic includ alergiile, rinita alergică, simptomele digestive, psoriazisul și insomnia. Totodată, acesta se poate utiliza pentru a crește capacitatea naturală de vindecare a organismului.Citeste si: Din ce se fabrica medicamentele homeopate?

 • Gelsemium

  Gelsemium este un remediu homeopatic obținut de la planta Gelsemium sempervirens sau iasomia galbenă. Aceasta este recomandată pentru a trata răceala și gripa. Dacă este administrată în primele ore de la debutul bolii, ea inhibă evoluția acesteia.Persoanelor cu durere în gât, rinoree, strănut și durere de cap le este recomandat Gelsemium. De asemenea, acesta este eficient în combaterea durerilor de cap care sunt însoțite de vedere încețoșată și senzația de pleoape grele.O altă indicație terapeutică a remediului homeopatic este anxietatea care este însoțită de slăbiciune, leșin, durere de cap, epuizare și greață. În unele cazuri medicul poate recomanda remedii homeopatice complexe, care îmbină efectele terapeutice ale plantei iasomie galbenă cu alte ingrediente cu un puternic efect curativ.

 • Allium cepa

  Allium cepa este o sursă bogată de sodiu, potasiu, iod, siliciu, vitamina C, vitamina E, vitamina B și saponine, prin care susține funcționarea optimă a organismului. Utilizată în homeopatie, aceasta este recomandată pentru a trata afecțiunile respiratorii, însoțite de rinoree, durere în gât și răgușeală.Totodată, acest remediu poate fi utilizat pentru a trata alergiile și a susține imunitatea organismului. El protejează organismul împotriva acțiunii dăunătoare a radicalilor liberi, iar grație conținutului de sulf, susține funcțiile cardiovasculare.În plus, Allimium Cepa este recomandat pentru a proteja sănătatea sistemului digestiv.

 • Lycopodium clavatum

  Un alt remediu homeopatic cu multiple beneficii terapeutice – Lycopodium clavatum (pedicuța)– este utilizat pentru a trata afecțiunile hepatice, renale și digestive. El este eficient și în cazul infecțiilor acute superioare și inferioare.Femeile pot utiliza acest remediu pentru a trata tulburările menstruale. Totodată, el acționează și în cazul infecțiilor urechii. La bebeluși acesta este administrat pentru a ameliora colicile, erupțiile cutanate sau nasul înfundat.

  Utilizat în scop profilactic, Lycopodium clavatum pregătește organismul pentru a face față virozelor respiratorii specifice sezonului rece.

  Citeste si: Homeopatia pentru astm: Cum te poate ajuta?

 • Calcarea carbonica

  Calcarea carbonica este un remediu homeopatic recomandat pentru a preveni și a ameliora numeroase probleme de sănătate. El poate fi utilizat pentru combate bronșitele manifestate prin tuse, febră și dificultate respiratorie.Datorită faptului că el deține proprietăți analgezice, este indicat pentru a trata fibromialgia și durerile de spate care se agravează la umezeală și la frig. Dacă te confrunți cu anxietate, frică de înălțime și claustrofobie, medicul îți poate recomanda, de asemenea, Calcarea carbonica.

  Nu în ultimul rând, acesta este prescris persoanelor cu depresie, dermatită atopică, eczeme și diferite infecții.

  Datorită faptului că fiecare tratament homeopatic este unic, este recomandat să consulți medicul înainte de a urma un tratament, chiar și atunci când dorești un remediu pentru creșterea imunității organismului.

Voicu Doina

Pasionata de content writing, redactez cu mare drag articole despre medicina integrativa, care sa iti fie folositoare.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button