fbpx
Medicina integrativaTerapii alternative si complementare

Cum te ajuta chiropractica să scapi de durerea de umar?

Durerea de umăr este o afecțiune comună care poate avea un impact semnificativ asupra vieții de zi cu zi și a bunăstării generale. Poate apărea din diverse motive, cum ar fi leziuni sportive, mișcări repetitive, o postură nepotrivită sau chiar afecțiuni medicale subiacente. În timp ce abordările medicale tradiționale implică adesea medicamente pentru durere și intervenții chirurgicale, o opțiune de tratament alternativă care a câștigat popularitate în ultimii ani este chiropractica.

Chiropractica se concentrează asupra sistemului musculo-scheletic, având ca scop îmbunătățirea abilităților naturale de vindecare ale organismului fără utilizarea de medicamente sau proceduri invazive. În acest articol, vom explora modul în care îngrijirea chiropractică poate fi o soluție eficientă pentru ameliorarea durerii de umăr.

Cum apare durerea de umăr?

Înainte de a aborda abordările chiropractice ale durerii de umăr, este esențial să înțelegem cauzele și potențialele probleme de bază. Umărul este alcătuit din oase, mușchi, tendoane și ligamente care lucrează împreună pentru a oferi mobilitate și stabilitate. Rănirea sau încordarea oricăreia dintre aceste componente poate duce la durere și disconfort.

Cauzele obișnuite ale durerii de umăr includ leziunile:

  • coafei rotatorilor
  • tendinită
  • bursită
  • umărul înghețat (capsulită adezivă)
  • osteoartrită
  • durerea de la gât sau partea superioară a spatelui.

Aceste afecțiuni pot rezulta din traume, suprasolicitare, o postură deficitară sau modificări degenerative.

Chiropractica pentru durerea de umăr

Îngrijirea chiropractică oferă o abordare neinvazivă și holistică pentru tratarea durerii de umăr. Chiropracticienii se concentrează pe identificarea cauzei principale a durerii și pe restabilirea alinierii și a funcției adecvate a sistemului musculo-scheletic. Procedând astfel, pot atenua durerea, pot reduce inflamația și pot îmbunătăți procesul natural de vindecare al organismului.

Iată câteva tehnici chiropractice comune folosite pentru a trata durerea de umăr:

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de @newmedicine.ro

Ajustarea coloanei vertebrale

Chiropracticienii înțeleg că durerea de umăr poate fi adesea legată de alinierea coloanei vertebrale. Ei efectuează ajustări ale coloanei vertebrale pentru a corecta orice curbare care poate contribui la durerea de umăr. Prin restabilirea alinierii corecte a coloanei vertebrale, funcția nervoasă este optimizată și durerea de umăr poate fi redusă.

Tratarea leziunilor țesuturilor moi

Tehnicile pentru tratarea țesuturilor moi, cum ar fi terapia prin masaj, terapia punctelor de declanșare și eliberarea miofascială, pot fi folosite pentru a aborda dezechilibrele musculare și tensiunea care contribuie la durerea de umăr. Aceste tehnici ajută la relaxarea mușchilor contractați, la îmbunătățirea circulației sângelui și la promovarea vindecării.

Manipularea articulațiilor

Chiropracticienii pot folosi tehnici specifice pentru a manipula și a restabili mișcarea normală a articulațiilor la nivelul umărului. Aceste mișcări blânde pot ajuta la reducerea durerii, la creșterea capacității de mișcare și la îmbunătățirea funcției generale a umerilor.

Exercițiile fizice

Chiropracticienii recomanda adesea exerciții specifice pentru a întări mușchii din jurul articulației umărului. Aceste exerciții urmăresc să îmbunătățească stabilitatea, flexibilitatea și postura, reducând riscul de răni viitoare și ameliorând durerea în acest proces.

Corectarea posturii

Poziția deficitară poate contribui la durerea umărului prin exercitarea unui stres excesiv asupra articulației umărului și a țesuturilor din jur. Chiropracticienii pot educa pacienții cu privire la postura corectă și pot oferi strategii pentru a o menține, atât în timpul activităților zilnice, cât și în timpul lucrului.

Citeste si: Sunt chiropracticienii doctori?

Beneficiile chiropracticii pentru durerea de umăr

Îngrijirea chiropractică oferă mai multe avantaje pentru persoanele care caută ameliorarea durerilor de umăr:

Abordare non-invazivă

Chiropractica se concentrează pe metode naturale de vindecare, evitând utilizarea medicamentelor sau a procedurilor invazive. Acest lucru o face o opțiune atractivă pentru persoanele care caută ameliorarea durerii fără medicamente sau pentru cei care doresc să exploreze tratamente alternative înainte de a lua în considerare o intervenție chirurgicală.

Tratament individualizat

Chiropracticienii evaluează fiecare pacient în mod individual, luând în considerare simptomele unice, istoricul medical și factorii stilului de viață. Această abordare personalizată permite planuri de tratament direcționate care abordează cauza principală a durerii de umăr.

Abordare holistica

Îngrijirea chiropractică promovează starea generală de bine, abordând nu numai simptomele, ci și dezechilibrele care stau la baza sistemului musculo-scheletic.

Citeste mai multe despre beneficiile chiropracticii

Studii care atesta efectele chiropraticii asupra durerilor de umar

Există mai multe studii și articole care au investigat beneficiile tratamentului chiropractic pentru durerile de umăr. Deși mai sunt necesare cercetări pentru a stabili dovezi concludente, studiile existente sugerează rezultate pozitive. Iată doua studii notabile:

Un studiu publicat în Journal of Chiropractic Medicine în 2017 a investigat efectele îngrijirii chiropractice asupra pacienților cu sindrom de impingement subacromial. Studiul a inclus 50 de participanți care au primit tratament chiropractic constând în ajustări ale coloanei vertebrale, terapie pentru țesuturi moi și exerciții de reabilitare. Concluziile au relevat îmbunătățiri semnificative ale reducerii durerii și ale rezultatelor funcționale, sugerând că îngrijirea chiropractică poate fi o opțiune eficientă de tratament pentru sindromul de impingement subacromial.

O revizuire sistematică publicată în Journal of Orthopaedic and Sports Physical Therapy în 2018 a analizat mai multe studii privind tratamentele pentru durerea de umăr, inclusiv îngrijirea chiropractică. Analiza a concluzionat că există dovezi moderate care susțin utilizarea terapiei manuale, inclusiv a tehnicilor chiropractice, pentru îmbunătățirea durerii și a mobilității la pacienții cu dureri de umăr.

În timp ce aceste studii oferă perspective promițătoare asupra beneficiilor îngrijirii chiropractice pentru durerea de umăr, este important de reținut că rezultatele individuale pot varia și sunt necesare cercetări suplimentare pentru a stabili mecanismele specifice și efectele pe termen lung ale tratamentului chiropractic pentru durerea de umăr. Este recomandat să consulți un chiropractician calificat sau un profesionist din domeniul sănătății pentru a determina cea mai potrivită abordare de tratament pentru starea ta de sănătate.

NewMedicine

NewMedicine.ro este singura revista din Romania dedicata exclusiv medicinei integrative holistice. Aici veti gasi informatii despre terapii alternative si complementare, dar si despre cum sunt aplicate acestea in medicina conventionala.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button