fbpx
Medicina integrativaTerapii alternative si complementare

Acupunctura – ce preț are o ședință?

Dacă îți dorești să urmezi un tratament cu acupunctură nu ar trebui să te lași intimidat de preț - costul total al acestuia este de multe ori mai scăzut decât costurile tratamentelor obișnuite.

Cu o vechime de peste 5000 de ani în medicina tradițională chineză, acupunctura încă este la mare căutare printre cei care își doresc o vindecare blândă și de lungă durată.

Există mai multe criterii în funcție de care prețul unei ședințe de acupunctură poate să difere. Printre cele mai importante criterii, care pot face diferența, sunt tipul de ședință sau tipul de acupunctură administrată.

Citește în continuare pentru a afla mai multe despre diferențele între aceste categorii și prețurile corespunzătoare.

Acupunctură – preț în funcție de tipul de ședință

În tratamentul cu acupunctură ordinea este simplă, mai întâi se desfășoară consultarea pacientului la ședința inițială, unde au loc discuții și verificări preliminare cu privire la starea generală a acestuia. Mai apoi, pacientul urmează ședințe de tratament propriu-zis.

  1. Consultația inițială

În tratamentul cu acupunctură consultația inițială reprezintă un punct extrem de important deoarece în cadrul acesteia se evaluează starea generală a pacientului și se stabilește planul de tratament.

Durata acestei ședințe inițiale durează aproximativ 30 de minute, timp în care vei discuta cu medicul despre starea ta, și, posibil să apese în anumite puncte ale corpului tău (cel mai adesea pe tălpi) pentru a verifica cum răspunzi la presiunea aplicată.

La sfârșitul investigațiilor, medicul îți va spune care sunt zonele unde ar trebui îmbunătățit fluxul de energie și dacă tratamentul este potrivit pentru tine sau nu. Dacă răspunsul este afirmativ, o să te informeze și câte ședințe vor fi necesare pentru nevoia ta specifică.

De asemenea, s-ar putea ca, în această etapă a tratamentului, medicul să-ți recomande un regim alimentar pentru a potența răspunsul la tratament.

Consultația inițială de acupunctură are un preț de aproximativ 150 de lei.

2. Ședință de tratament

Frecvența ședințelor terapeutice de acupunctură va fi cea stabilită de medic la consultația inițială. De obicei, sunt recomandate 2-3 ședințe săptămânale., Nnumărul depinde foarte mult de starea pacientului, cum reacționează la acupunctură și stadiul în care se află afecțiunea.

La fel și pentru numărul total de ședințe care sunt necesare pentru a completa tratamentul, numărul lor poate varia de la 4 ședințe la afecțiunile acute, până la 12 ședințe în cazul celor cronice.

Prima ședință durează de obicei mai puțin, 15-20 minute, iar celelalte mai mult, 30-40 de minute. Dacă te întrebi ce preț are o ședință individuală obișnuită, acesta poate fi între 70 și 180 de lei.

3. Pachete promoționale

Pachetele promoționale puse la dispoziție clienților de către clinicile specializate în acupunctură oferă acestora un număr de ședințe la preț total redus față de prețul total al ședințelor cumpărate individual.

Aceste pachete promoționale vin cu beneficii financiare extraordinare pentru clienți, reducând cu mult costurile totale ale tratamentului.

Acupunctură – preț în funcție de tipul de tratament

Toate tipurile de acupunctură funcționează pe același principiu – reechilibrarea organismului prin reechilibrarea energiei vitale qi.

Deși s-au dezvoltat metode diferite pentru a ajunge la scopul propus, acupunctura își păstrează vie esența, încercând să-și trateze pacienții în funcție de nevoile lor. Prețul general al acestor tratamente se încadrează între 70 și 180 de lei.

1. Clasică

Acupunctura clasică, larg răspândită și cunoscută, presupune inserția acelor metalice în puncte specifice ale pielii.

Ca dovadă că acupunctura are un mare potențial de a-și vindeca pacienții, câteva studii recente au explicat cum acele reușesc să stimuleze sistemul nervos central.

Fiind cel mai cunoscut tip de acupunctură este și cel mai accesibil.

2. Electroacupunctura

Electroacupunctura are și ea o istorie destul de îndelungată. Aceasta se realizează prin atașarea unui dispozitiv la acele de acupunctură, care, trimite curent electric sau pulsații în corp.

Un beneficiu al electroacupuncturii este că poate fi mai eficientă decât acupunctura clasică deoarece poate fi controlat stimulul mult mai ușor decât prin manipularea manuală.

3. Gua Sha

Tehnica Gua Sha este destul de simplă: se aplica ulei, în funcție de anumite reguli, pe porțiuni ale meridianelor afectate și se face un masaj cu mișcări lungi, în jos, cu ajutorul unui instrument neted, asemănător unei pietre.

Presiunea cu care se efectuează masajul crește treptat. Se crede că acest proces ajută la circulația sângelui și creează un efect de „lifting” asupra pielii, despre care unii spun că poate ajuta la reducerea toxinelor din organism și la promovarea vindecării.

4. Presopunctura

Practicanții de presopunctură își folosesc degetele, palmele, coatele sau dispozitive speciale pentru a aplica presiune asupra punctelor de acupunctură de pe meridianele corpului. Uneori, presopunctura implică și masaj.

Este denumită și “acupunctură fără ace”.

5. Moxibustia

Moxibustia este procedeul prin care se arde un amestec de plante la suprafața pielii.
Amestecul, aplicat în zona punctelor cheie ale corpului, îmbunătățește circulația prin căldura pe care o degajă.

Nu uita că acupunctura este un tratament sigur atunci când este realizată de un medic calificat!

Sursa foto: https://www.instagram.com/rodnae.prod/

Bacescu Adnana

Mă găsești printre cărți.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button