fbpx
Medicina integrativaTerapii alternative si complementare

Aceste afecțiuni pot fi tratate cu terapia Bowen!

Află ce afecțiuni sunt cel mai des tratate cu terapia Bowen.

Există afecțiuni care tratate cu terapia Bowen au obținut rezultate vizibile.

Cele mai populare dintre acestea au fost asociate cu tulburările digestive, cum ar fi sindromul colonului iritabil, durerile de cap, astmul, afecțiunile legate de stres, dezechilibrele hormonale și problemele apărute în sarcină.

Problemele ale mușchilor, leziunile musculare cauzate de sporturi și problemele articulare, de obicei, se ameliorează foarte repede, adesea în timpul unei singure ședințe.

Terapia Bowen este suficient de blândă pentru a fi folosită de oricine, de orice vârstă și, deoarece nu implică nicio tehnică forțată, poate fi folosită chiar și pentru leziunile țesuturilor moi.

Oamenii care sunt obișnuiți să trăiască cu durere și disconfort pe termen lung constată adesea că terapia Bowen este unul dintre puținele tratamente care îi pot ajuta.

Pentru aceste afecțiuni tratate cu terapia Bowen rezultatele au fost favorabile:

 

Probleme cu spatele și gâtul

Terapia Bowen este tratamentul ideal pentru toate tipurile de dureri de spate și gât, probleme articulare și rigiditate. [1]

Fie că întâmpini o problemă care afectează structura coloanei vertebrale, cum ar fi curbura coloanei vertebrale sau un disc alunecat, fie este vorba de tensiune musculară, terapia Bowen îți poate oferi o scădere a durerii și disconfortului.

Dacă suferi de clasica problemă cu înțepenirea apărută de la prea mult timp petrecut la birou, atunci câteva ședințe de terapie Bowen ar putea să-ți aducă beneficii.

 

Leziuni cauzate de sporturi

Terapia Bowen este ideală pentru tratarea acestor tipuri de leziuni deoarece este atât de blândă încât poate fi utilizată imediat, chiar și peste țesutul umflat. [2]

Leziunile țesuturilor moi și ale mușchilor se vindecă de două ori mai repede cu terapia Bowen față de timpul de vindecare acordat tratamentelor tradiționale.

Terapia Bowen este acum din ce în ce mai folosită de sportivi de performanță, în special în tenis, fotbal, squash și rugby.

Aceste afecțiuni, tratate cu terapia Bowen, ajuta jucătorii să se recupereze mai repede după accidentări.

Tratamentele regulate sunt, de asemenea, utilizate ca măsură preventivă, pentru a menține jucătorii în formă și pentru a reduce riscul de accidentare.

Probleme respiratorii

Terapia Bowen poate oferi ajutor celor care suferă de astm și alte tulburări respiratorii și este eficientă atât pentru adulți, cât și pentru copii.

Tratamentul este foarte blând și non-invaziv și nu trebuie să fie utilizat pe termen lung.

Mulți oameni experimentează o îmbunătățire vizibilă și de durată după doar câteva ședințe. Terapia Bowen are ca scop ameliorarea presiunii din piept, de asemenea, scăderea frecvenței atacurilor. [3]

Problemele respiratorii sunt de obicei cauzate de alergii, iar terapeutul Bowen va încerca să te ajute să identifici cauza simptomelor, astfel încât aceasta să poată fi evitată în viitor.

Stres și anxietate

De multe ori ne trăim viața într-un ritm mult mai rapid și mai stresant decât este proiectat să facă față organismului nostru.

Stresul are un impact fizic masiv asupra organismului, deși adesea nu suntem conștienți de efectele sale.

Efectele pe termen lung ale stresului pot fi devastatoare. Stresul ne face să eliberăm adrenalină; ne tensionează mușchii și ne suprimă digestia.

Acesta contribuie la probleme de sănătate precum hipertensiune arterială, dureri de cap, dezechilibru hormonal, probleme digestive și tot felul dureri musculare.

S-a dovedit că afecțiuni precum anxietatea, tensiunea și oboseala pot fi tratate cu terapia Bowen, reducând semnificativ simptomele.

Terapia eliberează tensiunea musculară și ajută organismul să revină la sistemul nervos „parasimpatic”, în care se poate odihni și se poate vindeca. [4]

Prin mișcări blânde asupra mușchilor și nervilor, practicantul Bowen se va concentra pe zonele cheie pentru a elibera tensiunea și anxietatea.

Tulburări digestive

Terapia Bowen are beneficii pentru oricine dorește să-și îmbunătățească sănătatea digestivă. Dieta nesănătoasă și stresul au un impact mare asupra capacității organismului de a absorbi eficient nutrienții din alimente.

De asemenea, în cazul dietei nesănătoase organismul este mai puțin capabil să elimine toxinele și deșeurile, ceea ce este rău pentru sănătate pe termen lung.

Terapia Bowen ajută la curățarea sistemului limfatic și, prin aceasta, ajută organismul să elimine toxinele și să-și întărească sistemul imunitar. [5]

Aceasta poate îmbunătăți echilibrul hormonal și metabolic.

Ajutând organismul să absoarbă nutrienții, Bowen reduce nevoia organismului de a stoca rezervele de grăsime, deci este un tratament foarte util pentru oricine dorește să slăbească.

Terapia Bowen este deosebit de utilă celor care suferă de:

 • Balonare
 • Reflux de acid
 • Afecțiuni ale tiroidei
 • Dezechilibru hormonal
 • Probleme de greutate
 • Probleme cu rinichii
 • Tulburare a vezicii biliare
 • Boala Crohn
 • Diaree.

Dureri de cap și migrene

Printre cele mai populare afecțiuni tratate cu terapia Bowen se află durerile de cap și migrenele.

Acestea pot fi îngrozitor de neplacute și majoritatea oamenilor se confruntă cu ele la un moment dat. Cu toate acestea, medicina convențională oferă puțin ajutor persoanelor care suferă de migrene.

Terapia Bowen urmărește să reducă treptat durerea cauzată de migrene și durerile de cap și, în unele cazuri, poate ajuta la eliminarea lor completă.

Migrenele și durerile de cap sunt adesea legate de hormoni. Ele pot fi, de asemenea, cauzate de inflamația la nivelul sinusurilor sau de tensiunea reținută în gât și umeri.

Stresul, deshidratarea și dieta pot juca un rol important.

Terapia Bowen ajută la relaxarea corpului și la eliberarea tensiunii reținute. In același timp, ajută organismul să-și atingă echilibrul hormonal și metabolic optim. [6]

Cu sesiuni regulate de terapie Bowen, ar trebui să observi o îmbunătățire semnificativă a durerilor de cap. Vei afla astfel și mai multe despre cauzele fundamentale ale acesteia și despre cum să le eviți în viitor.

În sarcină

În timpul sarcinii, organismul suferă o transformare dramatică. Pe parcurs, este normal să simți disconfort sau durere pe măsură ce corpul se schimbă pentru a hrăni și proteja copilul în creștere.

Modificările hormonale pe care le implică sarcina au un impact și asupra bunăstării psihologice și emoționale.

Terapia Bowen este potrivită pentru tratarea problemelor asociate cu sarcina. [7]

Aceasta este mai blândă decât osteopatia sau masajul, așa că poate fi folosită pentru a trata durerile de spate.

Terapia Bowen este utilă pentru a ajuta organismul să se pregătească pentru travaliu.

Multe femei constată că au nașteri relativ rapide după tratamentul Bowen. Pentru nașterea naturală terapia Bowen poate fi benefică, deoarece ajută femeile să treacă prin naștere fără medicamente.

Însă, și în cazul nașterii prin cezariană poate fi de folos, ajutând la recuperarea după operație.

Pentru bebeluși

Pentru bebeluși, nașterea este o experiență incredibil de intensă.

Capul și corpul bebelușului sunt foarte comprimate, iar după ce se naște sistemul lor digestiv trebuie să se adapteze la noua dietă pe bază de lapte.

Unii bebeluși se confruntă cu disconfort digestiv, care în cazuri extreme sunt „colicii”.

Terapia Bowen poate fi de mare ajutor în tratarea colicilor sau a oricărui tip de problemă digestivă, deoarece este suficient de blândă pentru a fi folosită și la cei mai delicați bebeluși. [8]

 

Atenție

Pentru a avea rezultatele dorite, dar și pentru siguranța ta, cel mai bine este să alegi un terapeut calificat.

Terapeutul te poate sfătui să nu faci nicio altă terapie fizică sau alte forme masaj timp de o săptămână după tratament, deoarece atunci corpul se adaptează la acesta.

Oamenii experimentează diferit tratamentul. La unii rezultatele apar după prima ședință, la alții în decurs de trei ședințe.

Cu toate acestea, există unele afecțiuni cronice sau de lungă durată care necesită tratamente convenționale. Terapia Bowen nu poate înlocui aceste tratamente. De aceea, vizita la medic este cea mai înțeleaptă alegere.

Studii

 1. James, L (2008), Case study: Bowen Technique for back pain and other conditions, Positive Health, Positive Health Publications, Jan 2008, Issue 143, p38-39. EBSCO ALTHEALTHWATCH
 2. Bowen technique–its use in work related injuries – https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/19175268/
 3. Rattray, A; Godfrey, J, (2002) The Bowen Technique: remarkable results with respiratory problems. Nurse to Nurse, Inprint Publications, 2002, Vol 2, Issue 8, p61-62. Source/ Publisher: EBSCO CINAHL
 4. Using Bowen technique in a health service workplace to improve the physical and mental wellbeing of staff – https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/19175262/
 5. Using the Bowen Technique to Address Complex and Common Conditions – https://cutt.ly/rTfooCm
 6. Bowenwork for Migraine Relief: a Case Report – https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4771487/
 7. In deep Bowen therapy & midfery – https://www.bowentherapy.org.uk/docs/articles/MIDIRS-Nov2011-bowen-midwifery.pdf
 8. Research on the effectiveness of the Baby Bowen Procedure for baby colic – http://bowen-hr.com/wp-content/uploads/2012/03/RESEARCH-ON-BABY-COLIC.pdf

Sursa foto: freepik.com

Bacescu Adnana

Mă găsești printre cărți.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button