fbpx
Medicina integrativa

Un compus care se găseste în hibiscus poate ajuta la tratarea bolii Alzheimer

Un studiu recent a constatat că gosipetina, un flavonoid care se găseste în floarea de hibiscus, a activat celulele imune din creier care au eliminat peptida beta-amiloid (Aβ), care declanșează boala Alzheimer.

Studiul a fost publicat în revista Alzheimer’s Research & Therapy și condus de cercetători de la Universitatea de Știință și Tehnologie Pohang (POSTECH) din Pohang, Coreea de Sud.

Studiile anterioare au descoperit că ceaiul de hibiscus ajută la:

  • întărirea sistemului imunitar
  • controlul tensiunii arteriale
  • reducerea greutății corporale

Pentru acest studiu, cercetătorii au încercat să studieze dacă flavonoidul gosipetină ar putea ajuta la îmbunătățirea tulburărilor cognitive legate de Alzheimer.

Potrivit studiului, expunerea neîncetată la peptidele β-amiloide epuizează microglia, celulele rezidente din creier care ajută la menținerea rețelelor neuronale. Acest lucru duce la inflamație cronică și leziuni ale nervilor și provoacă declinul cognitiv și pierderea memoriei observate în boala Alzheimer.

Pentru această investigație, cercetătorii au folosit șoareci cu boala Alzheimer și i-au tratat cu gosipetină prin administrare intragastrică timp de trei luni. Potrivit studiului, după tratament, memoria și cunoașterea șoarecilor au fost aproape restabilite la niveluri normale. În plus, a existat o scădere a mai multor tipuri de agregate β-amiloide găsite în mod obișnuit în țesutul cerebral al celor cu boala Alzheimer.

Apoi, echipa de cercetare a efectuat secvențierea ARN-ului unicelular și a constatat că gosipetina a prevenit exprimarea genelor asociate cu glioză, care încurajează reacțiile de inflamație cronică. În plus, secvențierea a arătat că gosipetina a crescut expresia genelor care ajută la facilitarea degajării de peptide β-amiloide în microglia.

Aceste rezultate indică faptul că gosipetina poate ajuta la restabilirea cogniției afectate legate de boala Alzheimer, ceea ce ar putea duce la tratamente mai eficiente pentru boală, potrivit autorilor studiului.

„Am confirmat că eliminarea peptidelor β-amiloide depuse în creier este eficientă în prevenirea și tratarea demenței”, a declarat Kyong-Tai Kim, PhD, profesor la POSTECH. „Gosipedina din hibiscus va contribui la dezvoltarea unui sistem sigur și a unui medicament accesibil pentru pacienții care suferă de Alzheimer”.

Studiu: https://alzres.biomedcentral.com/articles/10.1186/s13195-022-01096-3

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button