fbpx
Medicina integrativa

Efectele alcoolului asupra corpului tău

Probabil că îți sună cunoscut, o noapte la băută cu prietenii sau câteva pahare de vin câteodată la masă. Mulți oameni consumă din când în când alcool.

Ce face alcoolul corpului tău?

Probabil că îți sună cunoscut, o noapte la băută cu prietenii sau câteva pahare de vin câteodată la masă. Mulți oameni consumă din când în când alcool. Și cei mai mulți dintre ei se gândesc din când în când „pff, data viitoare ar trebui să reduc numărul de pahare”. Dar care sunt de fapt consecințele consumului de alcool pentru corpul tău?

Efecte asupra organelor tale

Efectele alcoolului pot influența diferite organe din corpul tău, gândește-te la creier, ficat, stomac, inimă și vasele de sânge.

Creierul

Acțiune sedativă

Alcoolul are o acțiune sedativă. Comunicarea dintre neuroni încetinește, iar celulele cerebrale încep să funcționeze diferit sau pot chiar să moară. În cazul unui consum excesiv de alcool timp de mai mulți ani, creierul se poate micșora, cu până la 10% – 15%.

Ficatul

Există diverse probleme care pot apărea la nivelul ficatului. Ficatul este un organ care asigură curățarea organismului. În momentul în care consumi prea mult alcool, acțiunea de curățare a ficatului poate fi perturbată.

Stomacul

Dacă nu bei alcool prea des, s-ar putea să ți se facă greață după o ieșire serioasă în oraș cu prietenii. Acest lucru din cauza faptului că mucoasa stomacului tău este iritată. O mucoasă iritată a stomacului te poate face să vomiți, astfel încât să elimini toate substanțele toxice din stomac. Într-un caz mai grav, poate apărea o gaură în mucoasa stomacului tău. Această gaură poate face ca mucoasa stomacală să se inflameze. Poți face ulcer gastric.

Inima și vasele de sânge

Se spune adesea că alcoolul este bun pentru inimă și vasele de sânge. Adevărat, la un consum moderat de alcool. Prea mult alcool te poate face să suferi de tensiune arterială (prea) ridicată. Și nu doar tensiunea arterială prea ridicată poate fi o consecință a alcoolului, tulburările de ritm cardiac sau chiar o hemoragie cerebrală pot apărea, de asemenea, ca urmare a consumului prea mare de alcool în mod regulat.

Cancer

Consumul excesiv de alcool poate duce la un risc crescut de apariție a mai multor tipuri de cancer. Dacă bei mult alcool, ai un risc mai mare de:
1. Cancer oral
2. Cancer de gât
3. Cancer esofagian
4. Cancer laringian

Vrei să faci ceva în această privință?

Dar ai prefera să nu discuți acest lucru cu propriul medic de familie? Atunci o consultație la Dokteronline oferă o soluție discretă pentru a stabili în mod responsabil tratamentul dorit. Colaborăm cu o rețea extinsă de medici înregistrați la nivel european.

Începe un tratament

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button