fbpx
Medicina integrativaPlante medicinaleTerapii alternative si complementare

Cele mai bune remedii florale Bach pentru frică!

Există mai multe tipuri de remedii florale Bach pentru frică pe care le poți folosi atunci când te cuprind gânduri greu de controlat.

Viața de zi cu zi este marcată de tot felul de frici care ne pot afecta pe fiecare dintre noi în momente diferite și în grade diferite.

Dr. Bach a separat cele 38 de remedii florale descoperite de el în 7 grupe emoționale principale. Printre acestea se regăsește și grupa de remedii care acționează împotriva fricilor.

Următoarele remedii florale te pot ajuta să depășești cele mai întâlnite tipuri de frici.

Remedii florale Bach pentru frica de viitor

remedii florale bach aspen

Cumpara picaturi Bach Aspen de pe Vegis.ro

Incertitudinea cu privire la viitor este o reală sursă de frică și anxietate. S-ar putea întâmpla să fii cuprins de teama gândului că un eveniment viitor îți va răsturna viața sau că o nenorocire ar putea spulbera ceea ce ai construit cu până acum.

Teama de a pierde totul poate duce la o stare de anxietate profundă.

Este recomandat un amestec de remedii florale Aspen (plop tremurător) și Gentian (gențiană). Aspen are capacitatea de a-ți alina mintea și va lucra pentru a-ți face gândurile obsesive care conțin griji și presimțiri să dispară. Gentian ajută la recăpătarea gândurilor optimiste atunci când te cuprinde pesimismul.

Remedii florale Bach pentru frica de eșec

remedii florale bach mimulus

Cumpara picaturi Bach Mimulus de pe Vegis.ro

Frica de eșec are loc atunci când ideea de eșec sau dezamăgire te împietrește până la punctul în care nu îndrăznești să întreprinzi noi proiecte. De multe ori, preferi să nu îți propui o provocare sau un proiect de teamă că rezultatul va fi un eșec.

Această frică te poate face să stagnezi în situații care nu ți se potrivesc, dar pe care mai degrabă le accepți decât să-ți asumi un risc. De asemenea, poți avea și tendința de nu avea încredere în tine.
Pentru acest aspect al fricii, încearcă combinația de elixir Larch (larita) pentru a privi fără obstacole spre viitor și a avea încredere în alegerile și ideile tale.

De asemenea, poți avea în vedere remediile Rock Rose (trandafir sălbatic) și Mimulus (Crețișoară) pentru a-ți oferi puterea de face față și a înfrunta temerile.

Remedii florale Bach pentru frica de angajament

remedii florale bach cerato

Cumpara picaturi Bach Cerato de pe Vegis.ro

Ideea de angajament atât într-un mediu de lucru, cât și în viața ta privată, poate fi o sursă de anxietate pentru unele persoane. Se întâmpla ca angajamentul și stabilitatea să dea naștere unui sentiment de incatusare. Ideea te sperie si te face să realizezi ca îți este frică de angajament.

Cerato (cerato) este potrivit pentru atunci când te simți pierdut în fața alegerilor pe care trebuie să le faci și nu te poți hotărî rapid. Elixirul te va ajuta să iei deciziile cu calm, să fii mulțumit și să îți respecți alegerile.

Ori de câte ori ai îndoieli care duc la frică sau panică, îți poți restabili calmul luând combinația de elixir Urgency, care conține mai un amestec de mai multe remedii.

Remedii florale Bach pentru frica de necunoscut

remedii florale bach rock rose

Cumpara picaturi Bach Rock Rose de pe Vegis.ro

Dacă nu te simți o persoană aventuroasă și ești îngrijorata atunci când ești în afara elementului tău, atunci este foarte probabil să fie vorba despre frica de necunoscut.

Această frică duce și la neliniște când te gândești la a cunoaște oameni noi. Deschiderea față de ei necesită un efort real.

O altă posibilă variantă ar fi ca ideea de a merge într-un loc sau într-o țară pe care nu o cunoști să nu îți dea o stare plăcută. Această frică este inexplicabilă și totuși complet reală.

Elixirul Aspen te va calma și te va ajuta la oprirea gândurilor obsesive despre temeri vagi sau premoniții nefondate. Adăugă elixirul Rock Rose dacă frica este foarte puternică.

Remedii florale Bach pentru frica de moarte și de boală

 

remedii florale bach white chestnut

Cumpara picaturi Bach White Chestnut de pe Vegis.ro

Se întâmpla ca unele persoane să fie preocupate de gândul obsesiv că s-ar putea să se îmbolnăvească. Această frică culminează cu ideea de a te îmbolnăvi de boli relativ inofensive și de a exagera cu igiena.

Frica de moarte este o frică des întâlnită, iar fiecare are motivele lui specifice de a o simți. Trebuie să iei măsuri atunci când ea devine obstacol în viața de zi cu zi și te împiedică să fii fericit.

Uneori, persoanele care au aceasta frică, nu se aventurează în situații pe care le consideră riscante, creându-și o bulă de siguranță pe care nu îndrăznesc să o părăsească.

Amestecul de elixire Aspen, White Chestnut (Castan alb) și Rock Rose poate avea rezultate bune în îndepărtarea acestei frici. Aspen te va calma în timp ce îți va înlătura gândurile obsesive cu privire la temeri.

White Chestnut te va ajuta să scapi de caruselul mental prin care treci, iar Rock Rose îți va da putere și te va ajuta să faci față realității.

Bacescu Adnana

Mă găsești printre cărți.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button