fbpx
Medicina integrativaTerapii alternative si complementare

Cele mai bune remedii florale Bach pentru anxietate

Aceste remedii florale Bach pentru anxietate au fost descoperite de medicul Edward Batch în 1930 și sunt încă testate.

În vremuri ca acestea, nu este neobișnuit ca nivelul de stres și anxietate să crească. Negativitatea poate veni din orice parte și poate provoca panică și frică pentru mulți. Dacă te simți anxios, stresat sau îngrijorat, ia în considerare următoarele remedii florale bach pentru anxietate.

Remediile florale Bach sunt fantastice pentru vindecarea emoțională, deoarece acționează asupra multor sentimente negative, inclusiv nefericirea și frica de necunoscut.

Vom vedea mai departe ce sunt remediile florare Bach, cum funcționează și care sunt cele mai bune remedii pentru panică, stres și anxietate.

Nu suferi în tăcere, ai grijă de sănătatea ta emoțională cu aceste remedii uimitoare.

Istoric

Remediile florare Bach au fost descoperite în anii 1930 de Dr. Edward Bach, un medic și homeopat britanic. În activitatea sa medicală, el a plecat de la ideea că orice afecțiune a corpului este o manifestare unei emoții.

Sentimentele de nefericire, frică și îngrijorare păreau să determine simptome fizice în organism. Dr. Bach a vrut să găsească o abordare blândă și noninvazivă pentru a-și vindeca pacienții.

Îi plăceau plimbările în are liber, iar în timp ce se delecta cu miracolele naturii, a observat că anumite plante aveau o energie similară cu cea a pacienților săi. Dr. Bach a descoperit că anumite flori și plante au puterea vindecătoare de a atenua simptomele emoționale.

Acesta a început să facă remedii din florile pe care le-a cules și le-a testat pe pacienții săi. Rezultatele au fost remarcabile: atunci când li s-au administrat remedii din florile culese de medic, pacienții au început să-și revină, mai întâi din punct de vedere emoțional, iar mai apoi fizic.

Cumpara Remedii florale Bach de pe Vegis.ro. Click pe imagine

remedii florale bach

De-a lungul mai multor ani, Dr. Bach a descoperit 38 de remedii din flori și plante vindecătoare. Acestea au devenit ulterior cele 38 de remedii florale Bach, cunoscute și astăzi.

Remediile florale bach sunt făcute din apă de izvor infuzată cu flori și plante sălbatice, fie prin fierbere, fie la lumina soarelui sau a altei surse de lumină. Acestea sunt conservate de obicei cu alcool, diluate și depozitate în fiole.

Remediile florale Bach sunt clasificate în șapte grupe emoționale:

 1. Frica
 2. Incertitudine
 3. Apatie/lipsa de interes pentru viață
 4. Singurătate
 5. Hipersensibilitate
 6. Descurajare sau disperare
 7. Ingrijorare excesivă pentru bunăstarea altora

Remediile florale Bach funcționează prin alungarea emoțiilor negative, astfel încât echilibrul între minte și corp să poată fi restabilit. Remediile te fac să te simți mai calm și mai fericit, permițând corpului tău să se vindece singur.

Fiecare remediu floral este asociat cu o emoție; administrarea remediului te poate ajuta să depășești o situație specifică sau frica asociată cu acea emoție. Unele dintre emoțiile cu care pot ajuta remediile florale bach pot fi:

 • Tristețe
 • Atacuri de panică și anxietate
 • Mâncatul pe fond emoțional
 • Ingrijorare de sine
 • Furie și resentimente
 • Traumă
 • Lipsă de concentrare

Utilizări remedii florale Bach

Potrivit susținătorilor, esențele florale, cum sunt și remediile florale Bach, sunt tratamente homeopate care pot ajuta la ameliorarea stresului ocazional. Stresul poate avea un impact negativ asupra sistemului imunitar și poate contribui la apariția diabetului, obezității și bolilor de inimă.

Remedii florale Bach pentru anxietate: Rescue Remedy

Esențele florale sunt infuzii de plante despre care se spune că transportă energia vibrațională și puterea de vindecare a acelei plante. Rescue Remedy este un amestec special de cinci flori sălbatice diferite:

 • Corcoduș roșu – prunus cerasifera
 • Clematita – clematis
 • Sporul casei – impatiens
 • Trandafir sălbatic – cistus
 • Steaua din Bethleem – ornithogalum.

De asemenea, conține alcool ca ingredient inactiv.

În ciuda afirmațiilor privind efectele de reducere a stresului ale Rescue Remedy, studiile științifice au arătat rezultate mixte. Multe studii au concluzionat că Rescue Remedy nu poate fi mai benefic decât un placebo atunci când vine vorba de ameliorarea stresului.

Esențe florale precum Rescue Remedy sunt disponibile în majoritatea magazinelor naturiste. Produsul este disponibil într-o varietate de forme. Acestea includ preparate orale și topice.

În formă lichidă, doza recomandată este de patru picături luate fie direct pe limbă, fie amestecate cu apă și băute pe tot parcursul zilei. Citește întotdeauna etichetele înainte de a le consuma.

Rescue Remedy este, în general, considerat sigur. De asemenea, este sigur pentru cei care urmează o dietă fără gluten.

Remedii florale Bach pentru anxietate și îngrijorare

Impatiens – este pentru cei care devin anxioși când sunt bolnavi și doresc o recuperare rapidă.
Mimulus – este indicat atunci când te simți anxios și îngrijorat din cauza unei situații specifice, cum ar fi să te îmbolnăvești sau să ieși afară.
Rescue Remedy – este perfect pentru momentele în care ești lovit de anxietate și inima ta bate cu putere. Îți calmează sistemul nervos.
Castanul alb – este pentru fluxul de gânduri negative, ajutându-te să te relaxezi.

Remedii florale Bach pentru panică și frică

Rescue Remedy – este reprezentat de o combinație de flori și face minuni atunci când te simți panicat sau te temi de o situație.
Aspen – este pentru atunci când îți este frică fără un motiv anume, cum ar fi frica de necunoscut.
Mimulus – este indicat pentru o frică specifică, cum ar fi îmbolnăvirea sau pierderea locului de muncă.
Castan alb – ajută atunci când mintea ta este împovărată sau copleșită.

Remedii florale Bach pentru stres

Rescue Remedy – este un remediu de bază pentru situațiile stresante, în care te simți copleșit și emoțiile tale sunt scăpate de sub control.
Castanul dulce – este indicat atunci când ești atât de stresat, încât nu mai poți suporta nimic în jur.
Stejarul – este pentru cei care devin dependenți de muncă și pentru cei care nu au grijă de ei înșiși; ambele situații crescând probabilitatea de a te îmbolnăvi.
Elm – benefic pentru atunci cand te simti depasit de situatie..

Funcționează aceste remedii florale Bach pentru anxietate?

Oamenii au folosit remedii Bach pentru multe afecțiuni, inclusiv anxietate, depresie, stres, traume emoționale și fizice, cancer și HIV. Cercetările existente nu susțin că aceste plante au un efect asupra afecțiunilor respective.

Studiile sunt încă controversate când vine vorba despre modul în care remediile Bach ajută la probleme emoționale sau durere. Ele par să-i facă pe unii oameni să se simtă mai bine, dar nu este clar dacă acesta este un rezultat al efectului placebo sau nu.

Însă, în mai multe rânduri, chiar și efectului placebo îi sunt atribuite cuvinte de laudă, deoarece tot ajută oamenii să se vindece prin metode naturale și noninvazive.

Cu toate acestea, există și studii care confirmă eficacitatea remediilor florale Bach. De exemplu, în acest studiu o cremă pe bază de flori Bach fost eficientă pentru tratarea sindromului de tunel carpian, o afecţiune comună care cauzează durere, amorţeală şi furnicături la nivelul mâinii şi al braţului.

Chiar și pentru combaterea anxietății, fundamentarea științifică a remediilor florale Bach începe să arate promițător.

Acordă-ți sprijin emoțional!

Indiferent dacă te simți anxios, stresat și îngrijorat, remediile florale bach te pot ajuta prin susținere emoțională. Acestea sunt simplu de găsit, administrat și pot fi folosite discret. Limitează emoțiile negative în exces și găsește echilibrul minții și corpului tău.

Sursa foto: freepik.com

Bacescu Adnana

Mă găsești printre cărți.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button