fbpx
CancerMedicina integrativaTerapii alternative si complementare

Ce terapii alternative funcționează pentru cancerul la sân?

Pe parcursul articolului vor fi prezentate câteva terapii alternative pentru cancer la sân împreună cu beneficiile lor.

S-ar putea să fiți surprinși de frecvența cu care veți întâlni în luna octombrie acea mică panglică roz, simbolul pentru cancer la sân, în diverse locuri sau integrată în ținuta oamenilor.

Motivul pentru care are loc acest fenomen este că, luna octombrie este luna conștientizării pericolului cancerului la sân încă din 1985, când a fost organizată prima mișcare de sensibilizare a cauzei cancerului la sân în SUA.

Fosta primă doamnă Betty Ford a contribuit la creșterea gradului de conștientizare a pericolului cancerului la sân atunci când a fost diagnosticată. În timpul în care soțul ei, fostul președinte Gerald Ford, a servit la Casa Albă, s-a pus mai mult accent asupra problemei.

Scopul inițial al lunii de conștientizare era de a oferi femeilor informații despre cancerul la sân și despre metodele de depistare precoce, astfel încât să poată rămâne la curent cu sănătatea sânilor lor și să prevină cancerul.

Mișcarea a crescut în cele din urmă, iar astăzi organizațiile medicale, și tot felul de instituții se mobilizează în luna octombrie pentru inițiative de strângere de fonduri folosite în scopuri precum cercetarea sau educarea femeilor în privința subiectului.

Pacientele cu cancer mamar sunt, de asemenea, încurajate să-și împărtășească poveștile pe parcursul lunii, contribuind astfel la conștientizarea faptului că oricui i se poate întâmpla și că trebuie să fim deschiși și dornici să ajutăm la rândul nostru.

Pentru a susține cauza și pe femeile care suferă de această afecțiune, vom propune câteva terapii alternative pentru cancer la sân care pot influența pozitiv tratamentul bolii.

Ce terapii alternative pot ajuta persoanele cu cancer la sân?

În mod tradițional, tratamentul pentru cancer la sân poate include:

 • Intervenția chirurgicală
 • Terapie cu radiații
 • Chimioterapie
 • Terapie hormonală
 • Terapie țintită.

Pot fi folosite terapii alternative pentru cancer la sân în completarea tratamentului prescris de medic. Poate fi o bună ocazie de a explora și alte metode de tratament.

Au fost în mai multe rânduri constatate îmbunătățiri în urma începerii tratamentelor pe care le presupun unele terapii alternative pentru cancer la sân, justificările fiind diverse.

În lupta împotriva cancerului partea emoțională este foarte importantă. De multe ori pacienții sunt demotivați să meargă mai departe din cauza tratamentelor convenționale și a consecințelor acestora.

Terapiile alternative pentru cancer la sân pot fi soluția perfectă cel puțin în privința remedierii mentalității negative, acest lucru reprezentând un beneficiu major pentru creșterea speranței femeilor.

Multe folosesc terapiile alternative pentru a trece mai ușor peste efectele secundare, ajutând la ameliorarea durerii și îmbunătățirea calității vieții.

Cercetările subliniază care sunt aspectele pozitive ale acestor abordări, însă încă nu au fost realizate la o scară suficient de mare ca să poată fi garantată eficiența lor.

Totuși, merită încercarea!

Terapii alternative pentru cancer la sân

 

Terapii pentru minte, corp și suflet

Fiecare dintre terapiile care intră în această categorie vizează mintea, corpul și sufletul. Folosind tehnici de meditație și activități creative calitatea vieții poate fi îmbunătățită.

Practicile minte-corp sunt menite să declanșeze impactul pozitiv al minții asupra restului corpului.

Cercetările au demonstrat că aceste tipuri de terapii pentru minte, corp și suflet au efecte în reducerea stresului, anxietății și durerii, dar nu ar trebui folosite în locul unui plan de tratament recomandat de medic.

Exemple de astfel de practici includ:

Biorezonanța

Tratamentul cu biorezonanță este utilizat pentru a trata efectele secundare ale chimioterapiei. În timpul acestuia, persoana este conectată la senzori electrici care îi monitorizează modificările subtile din corp.
Această metodă ajută deoarece face posibilă o mai mare conștiență asupra corpului. Acțiunile care în mod normal sunt autonome sau involuntare pot fi controlate. Exemple pot fi:

 • Tensiunea musculară
 • Tensiune arterială
 • Ritmul cardiac.

Medicul este cel care este în măsură să determine ce tip de biorezontanță este cel mai potrivit pentru tratarea anumitor simptome.

Potrivit Clinicii Mayo, Resperate este singurul dispozitiv de biorezonanță aprobat de U.S. Food and Drug Administration. Prin urmare, atenția trebuie să fie sporită atunci când alegeți variante ale aparatelor care pot fi folosite acasă, unele pot fi frauduloase și pot provoca daune.

Masajul terapeutic

Dintre acele terapii alternative pentru cancer la sân care implică practici bazate pe corp face parte și mesajul terapeutic.

Masajul terapeutic este cunoscut pentru creșterea imunității, reducerea anxietății, durerii și oboselii.

Un studiu din 2003 a arătat că la femeile care au avut cancer la sân, masajul terapeutic a ajutat nu numai prin ameliorarea simptomelor enumerate, ci și a nevoii de medicamente pentru durere.

Un alt studiu a constatat că masajul terapeutic și relaxarea musculară progresivă au contribuit la creșterea globulelor albe din sânge la femeile cu cancer la sân în stadiul 1 și 2.

Globulele albe eliberează un amestec toxic de proteine pentru a ucide celulele canceroase. În același timp, ele sunt protejate prin proprietățile fizice ale învelișului lor celular.

E necesar să vă asigurați că alegeți un specialistmedic autorizat dacă doriți să încercați masajul terapeutic ca terapie alternativă. Unele zone pot fi lucrate, iar altele trebuie evitate din cauza sensibilității trasate de tratamentul tradițional.

Acupunctura

Acupunctura este o practică aflată în centrul medicinei tradiționale chineze.

Aceasta poate ajuta la ameliorarea simptomelor cancerului la sân și a efectelor secundare ale tratamentului obișnuit.

Acupunctura necesită ca un practicant să plaseze ace sterile, subțiri, în puncte specifice de pe piele, iar apoi să le miște ușor pentru a stimula sistemul nervos.

Cercetările au arătat că acupunctura are următoarele beneficii:

 • Reduce senzația de oboseală
 • Controlează bufeurile
 • Reduce vărsăturile
 • Reduce durerea
 • Ajută la scăderea senzației de greață.

Uneori, medicii acupuncturiștii încorporează suplimente din plante în planul de tratamentul cu acupunctură.

Persoanele supuse chimioterapiei nu ar trebui să utilizeze suplimente pe bază de plante, deoarece se știe că reduc eficacitatea chimioterapiei.

De aceea, este nevoie de o discuție în prealabil cu medicul, ca să fie clarificate recomandările și restricțiile.

Dietă specială

Dieta sănătoasă este o parte importantă a tratamentului pentru cancer.

O alimentație corectă ar trebui integrată în viața zilnică indiferent dacă sunt folosite terapii alternative pentru cancer la sân sau nu.

Alimente de evitat:

 • Cele care au un conținut ridicat de grăsimi
 • Conservate în sare
 • Afumate
 • Murate.

De asemenea, se recomandă dublarea consumului de fructe, legume și alimente pe bază de plante.

Înainte de a schimba dieta, este importantă consultarea medicului.

Acesta poate veni cu un plan de nutriție personalizat pentru anumite nevoi: redobândirea puterii și menținerea apărării naturale a corpului.

Sursa foto: freepik.com

Bacescu Adnana

Mă găsești printre cărți.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button