fbpx
Psihoterapie Integrativa

Cât costă să faci ședințe cu un psiholog online?

Costurile ședințelor cu un psiholog online pot fluctua în funcție de o serie de factori. În majoritatea cazurilor, aceiași factori sunt valabili și pentru ședințele față-în-față.

Înainte de a vorbi despre costurile ședințelor cu un psiholog online, să vedem în ce modalitate se pot desfășura acestea.

Diferența evidentă între terapia față-în-față și terapia online este că cea din urmă are loc, de obicei, printr-o aplicație propusă de psiholog, în care se inițiază un apel video.

Avantajul ședințelor de psihoterapie online este că permit oamenilor să aibă parte de tratament în confortul propriei case, sau de oriunde doresc, fără a fi nevoie să călătorească pentru a se vedea personal cu psihologul.

Acest lucru poate fi în avantajul persoanelor care se află în imposibilitatea de a se deplasa sau nu pot ajunge, din diverse motive, la psihologul dorit.

Ceea ce putem spune deja în legătură cu bugetul, este că cu un psiholog online sunt scutite costurile drumului și timpul.

Majoritatea cercetărilor privind satisfacția în urma terapiei online sugerează că clienții sunt cel puțin la fel de mulțumiți de aceasta ca de varianta tradițională.

Citește și: Dovada ca psihoterapia online chiar functioneaza!

Pentru introvertiți, poate fi mai ușoară decizia de a urma ședințe de terapie online.

De asemenea, și destăinuirea poate fi mai confortabilă, chiar dacă durează un timp acomodarea.

Un aspect care necesită maximă atenție din partea psihologului în online este că trebuie să se asigure că nimeni nu poate asculta sesiunea prin prisma aplicației, astfel încât confidențialitatea clientului să fie încălcată.

Sigur că limitările tehnologice ce țin de viteza internetului sau funcționarea optimă a dispozitivelor pot îngreuna procesul, însă trebuie să luăm în calcul faptul că orice formă de terapie are avantajele și dezavantajele ei.

Preț ședință psiholog online – Cât costă

Prețurile terapiei online nu diferă, în general, de prețurile terapiei clasice.
Așadar, valoarea terapiei în bani rămâne aceeași, în timp ce mijloacele se schimbă.
Costul ședinței cu un psiholog online depinde de factori precum:

  • Durata ședinței

În funcție de tipul de terapie căutat, durata ședinței poate varia.. Timpul pentru a ședința de psihoterapie poate începe de la 30 de minute, cum este psihoterapia pentru copii, și pot ajunge până la 90 de minute. Durata medie ar de 50 de minute.

  • Orașul de proveniență

Chiar dacă activitatea se susține online, încă pot exista diferențe de prețuri din perspectiva zonei în care este recunoscut sau are sediul psihologul. De exemplu, prețurile unui psiholog online din București pot fi mai ridicate față de prețurile unuia dintr-un oraș mai mic, cu toate că cei doi sunt la același nivel de experiență.

  • Nivelul său de experiență

Psihologii începători vor percepe un tarif mai mic față de cei cu o experiență mai mare. Acest lucru se justifică prin faptul că cunoștințele și abilitățile celui începător încă nu sunt la fel de dezvoltate precum ale celui avansat.
Un psiholog care are mai mulți ani experiență a trecut prin mai multe traininguri care îi conferă o mai bună calitate a tehnicilor abordate în cadrul ședințelor.
Prețurile de pornire ale unei ședințe cu un psiholog online, în acest caz, pleacă de la 100 de lei și pot ajunge până la 350.

  • Tipul de terapie pe care îl practică

În funcție de tipul de terapie dorit, costurile se pot modifica. Putem integra în această categorie atât diferența de preț dintre terapia individuală și cea de grup, cu mențiunea că terapia de grup va fi mai ieftină decât cea individuală. Însă, este importantă și abordarea terapeutică: psihoterapie integrativa, cognitiv-comportamentală, centrată pe emoții, dezvoltare personală prin tehnici NLP etc.
La fel ca mai sus, costurile se întind în funcție și de ceilalți factori, între 100 și 350 de lei.

  • Abonamente

Unele cabinete pot oferi servicii precum abonamente lunare personalizate, care reduc costurile ședințelor individuale.

Concluzii

Atunci când alegi un psiholog online, este bine să realizezi o expertiză amplă asupra posibilităților și a persoanei alese. Uită-te ce spun alții despre serviciile acestuia printre recenzii, verifică acreditarea psihologului și alege ce e mai bun pentru tine.

Ședințele de terapie pot dura de la câteva luni la câțiva ani, în funcție de nevoi.
Atunci când decizi să mergi la un psiholog, gândește-te că faci o investiție importantă, în tine, pentru a fi o variantă mai bună a ta, lucru care îți va permite să-ți atingi țelurile în viață într-un mod eficient.

Sursa foto: https://unsplash.com/@brookecagle

Bacescu Adnana

Mă găsești printre cărți.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button