fbpx
Medicina integrativaTerapii alternative si complementare

Biorezonanța pentru migrene

Biorezonanța reprezintă o modalitate modernă de diagnostic și tratament, care funcționează prin investigarea undelor electromagnetice emise de organismul uman.

Biorezonanța reprezintă o modalitate modernă de diagnostic și tratament, care funcționează prin investigarea undelor electromagnetice emise de organismul uman. Ea este recomandată pentru a trata alergiile, afecțiunile dermatologice sau durerea cauzată de diferite probleme de sănătate, precum migrenele.

Descoperă în continuarea acestui articol cum te poate ajuta biorezonanța în ameliorarea migrenelor.

Depistarea cauzei migrenelor – importantă în tratarea lor

Migrena este o durere de cap moderată sau severă, resimțită pe o parte a capului. Ea este de multe ori însoțită de greață, vărsături, sensibilitate la lumină și la sunete. Episoadele dureroase pot ține de la câteva ore până la câteva zile, iar uneori pot fi foarte intense, astfel încât ele afectează desfășurarea activităților cotidiene.

Deși nu se cunoaște cauza exactă a migrenelor, se consideră că ele sunt produse în urma unei activități anormale a creierului. Unii cercetători sunt de părere că serotonina și estrogenul pot fi responsabile de apariția migrenelor. Printre factorii care le declanșează se numără stresul, oboseala, anumite mâncăruri și băuturi sau debutul perioadei menstruale. [1]

De cele mai multe ori atunci când oameni au o migrenă administreaza un analgezic pentru combaterea ei. Cu toate acestea, specialiștii în biorezonanță recomandă depistarea și tratarea cauzei care a declanșat-o. În opinia lor, în organism pot apărea blocaje energetice care afectează funcționarea organismului. Un astfel de blocaj poate cauza durerea de cap.

Biorezonanța și stilul de viață echilibrat – de ajutor în combaterea migrenelor

Biorezonanța este recomandată în combaterea migrenelor, dar și în ameliorarea altor probleme de sănătate, datorită efectului ei de reechilibrare energetică. Astfel, aceasta susține autovindecarea organismului fără utilizarea medicamentelor. Tocmai de aceea la această terapie apelează pacienții care au administrat vreme îndelungată medicamente, dar nu au observat o îmbunătățire a stării de sănătate.

Potrivit specialiștilor în biorezonanță, medicina energo-informațională tratează migrenele prin acțiunea ei complexă asupra echilibrării energetice a întregului organism. Alimentația este, de asemenea, importantă în combaterea durerii de cap. Astfel, pacienților li se recomandă atât o alimentație sănătoasă, cât și evitarea combinării anumitor alimente, precum a vinului roșu cu brânza sau a muștarului cu carnea afumată.

Cum decurge prima ședință de biorezonanță?

Prima ședință de biorezonanță urmărește evaluarea generală a pacientului și durează o oră, iar acesta poate primi imediat rezultatele investigației. La o singură ședință se evaluează funcțiile a 29 de organe ale corpului uman, iar pacientul va avea acces la informații despre deficitul de vitamine, imunitate și funcționarea întregului organism.

În cazul în care există afecțiuni, pacientului i se recomandă ședințe de terapie. În funcție de severitatea bolii, medicul poate recomanda până la 3 ședințe pe săptămână. Alături de terapia propriu-zisă, medicul poate sugera modificări ale stilului de viață și chiar remedii naturiste atunci când este necesar.

Ce beneficii îți oferă biorezonanța?

Biorezonanța și tratamentul naturist se pot urma alături de terapia alopată. Un avantaj important al acestei terapii alternative de tratament constă în reducerea efectului negativ al medicamentelor. Aparatul de biorezonanță face posibilă diagnosticarea timpurie a bolii, cu ajutorul undelor magnetice eliberate de organele și celulele organismului.

Într-un studiu realizat în anul 2014 s-a observat că biorezonanța poate fi utilă persoanelor care doresc să renunțe la fumat. Prin urmare, 77,2% dintre persoanele care au urmat ședințe de biorezonanță au renunțat la fumat la doar o săptămână după terapie. [2]

Cercetările existente arată că aceasta este eficientă în tratarea alergiilor la copii. Alte studii demonstrează că ea poate contribui la ameliorarea artritei reumatoide, prin normalizarea activității antioxidante în organism. Datorită neutralizării radicalilor liberi, antioxidanții reduc deteriorarea țesuturilor la persoanele cu artrită reumatoidă. [3], [4]

Unul dintre cele mai importante beneficii pe care ea le oferă constă în depistarea timpurie a bolilor, precum cancerul, înainte ca acestea să prezinte simptome. Diagnosticarea precoce este esențială pentru prevenirea complicațiilor bolii.

Totodată, biorezonanța favorizează vindecarea organismului fără să producă efecte negative. Ea este o procedură nedureroasă, care poate fi utilizată alături de tratamentul alopat. În plus, ea poate fi utilizată chiar și de către copii, femeile însărcinate sau de pacienții cu o imunitate foarte scăzută.

În ceea ce privește migrenele, biorezonanța este eficientă deoarece tratează cauza care a dus la apariția lor, fără să aibă efecte secundare. Astfel, ea reprezintă o modalitate sigură de diagnosticare și tratament, care poate completa terapia alopată.

Referinte:

[1] How a Migraine Happens – https://www.hopkinsmedicine.org/health/conditions-and-diseases/headache/how-a-migraine-happens

[2] Evidence for the Efficacy of a Bioresonance Method in Smoking Cessation: A Pilot Study – https://www.karger.com/Article/FullText/365742

[3] Bioresonance therapy with children suffering from allergies—An overview about clinical reports – https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S1876382009001486?via%3Dihub

[4] Effect of bioresonance therapy on antioxidant system in lymphocytes in patients with rheumatoid arthritis – https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/12511993/

[5] Bioresonance therapy and headaches – https://bioresonancetherapy.com/articles/bioresonance-therapy-and-headaches/

Voicu Doina

Pasionata de content writing, redactez cu mare drag articole despre medicina integrativa, care sa iti fie folositoare.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button