fbpx
Comunicate de presa

Prevenirea problemelor dentare la copii: Ghid complet oferit de Dr. Alexandra Maxim

Într-o lume plină de distracții și aventuri pentru cei mici, sănătatea dentară poate fi uneori neglijată.

Cu toate acestea, îngrijirea dinților începând de la o vârstă fragedă este esențială pentru a asigura un zâmbet strălucitor și o sănătate bună pe termen lung. Dr. Alexandra Maxim, medic stomatolog-specialist în protetică dentară și stomatologie pentru adulți și copii în Cluj-Napoca, subliniază importanța mersului la stomatolog încă de la cele mai mici vârste.

Despre Dr. Alexandra Maxim și Clinica Physiomedica

Dr. Alexandra Maxim este un medic stomatolog cu experiență vastă în tratamentul și prevenirea problemelor dentare atât la adulți, cât și la copii. Cu un accent deosebit pe protetică dentară, aceasta aduce expertiza sa în îngrijirea orală a tuturor membrilor familiei. Clinica Physiomedica, situată în cartierul Mănăștur din Cluj-Napoca, reprezintă un loc prietenos și modern unde copiii sunt primiți cu brațele deschise pentru a le oferi cea mai bună îngrijire stomatologică.

Importanța mersului la stomatolog de la o vârstă fragedă

Primii ani de viață sunt critici în formarea obiceiurilor de îngrijire orală. Dr. Alexandra Maxim ne amintește că primul consult stomatologic ar trebui să aibă loc în jurul vârstei de 1 an sau la apariția primului dințisor. Această abordare precoce nu numai că identifică eventualele probleme într-un stadiu incipient, dar ajută și copiii să se obișnuiască cu mediul stomatologic, reducând anxietatea în vizitele ulterioare.

prevenirea problemelor dentare la copii ghid complet oferit de dr alexandra maxim1

Clinica Physiomedica: Oferind servicii de calitate pentru întreaga familie

Clinica Physiomedica este mai mult decât o clinică stomatologică. Aceasta oferă o gamă largă de servicii medicale, inclusiv cardiologie cu Posibilitatea Decontării de către CNAS, ortopedie pediatrică, pediatrie, medicină sportivă, recuperare medicală și kinetoterapie cu Posibilitatea Decontării de către CNAS, precum și servicii psihologice și oncologie medicală. Această abordare holistică asigură că familia ta primește toată îngrijirea de care are nevoie sub același acoperiș.

Colaborări cu asigurările private pentru o acoperire completă

Clinica Physiomedica își asumă angajamentul de a face îngrijirea medicală accesibilă. De aceea, aceasta colaborează cu asigurările private NN Asigurări, Signal Iduna, Allianz, Asirom, pentru a oferi posibilitatea decontării serviciilor oferite. Astfel, părinții pot avea liniștea că sănătatea dentară a copiilor lor este în mâini bune.

Întrebări frecvente despre prevenirea problemelor dentare la copii

1. Când ar trebui să încep să duc copilul la stomatolog?

Primul consult stomatologic ar trebui să aibă loc în jurul vârstei de 1 an sau la apariția primului dințisor.

2. Care sunt obiceiurile alimentare sănătoase pentru sănătatea dentară a copilului?
Limitarea consumului de zahăr și carbohidrați, promovarea unei alimentații bogate în fructe, legume și lactate.

3. Cum pot ajuta copilul să se obișnuiască cu vizitele la stomatolog?
Părinții pot citi povești sau pot juca jocuri care să implice vizita la stomatolog pentru a reduce anxietatea copilului.

4. Ce trebuie să fac dacă copilul meu are teamă de stomatolog?
Discutați cu medicul stomatolog pentru a dezvolta o strategie de gestionare a anxietății și a îngrijorărilor copilului.

5. Cât de des ar trebui să facem igiena dentară acasă?
Igiena dentară ar trebui să fie făcută de două ori pe zi, folosind o periuță de dinți potrivită vârstei și pastă de dinți cu fluor.

Prevenirea problemelor dentare la copii reprezintă un angajament esențial pentru un viitor sănătos. Dr. Alexandra Maxim și echipa sa de la Clinica Physiomedica din Cluj-Napoca sunt aici pentru a oferi îndrumare și îngrijire de înaltă calitate pentru întreaga familie. Începând de la primul consult stomatologic și până la îngrijirea continuă, fiecare pas contează în asigurarea unui zâmbet strălucitor și sănătos pentru cei mici. Nu uitați că sănătatea orală în copilărie poate pune bazele pentru un viitor radiant!

NewMedicine

NewMedicine.ro este singura revista din Romania dedicata exclusiv medicinei integrative holistice. Aici veti gasi informatii despre terapii alternative si complementare, dar si despre cum sunt aplicate acestea in medicina conventionala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button