fbpx
Evenimente

Jocurile Anuale QilinGong, ediția a 2-a

Un program de evenimente bogat și transformator, menit să faciliteze accesul la o cale de dezvoltare personală autentică

Primul festival din România dedicat exclusiv qigongului, ”Jocurile Anuale QilinGong”, ediția a 2-a, se va desfășura la Mediaș, în perioada 6-8 octombrie 2023, sub patronajul Federației Naționale de Qigong din România (FNQR). Gândit ca un festival itinerant, Jocurile au fost mai întâi organizate în Baia Mare, în 2022, urmând a fi prezentate în fiecare an în alt oras pentru a aduce bucurie câtor mai mulți români.

Organizatorii ediției din acest an, Asociația de Qigong Sibiu, împreună cu Asociația de Qigong Baia Mare și în colaborare cu Asociația de Qigong Cluj, au pregatit un amplu program de evenimente atractive atât pentru practicanții de qigong, cât si pentru publicul larg: întreceri, practică demonstrativă, o oră deschisă și o conferință, care vor fi transmise online. Vor avea loc sesiuni de practică zilnică matinală, în curtea Școlii Generale nr. 5, Mediaș.

Conferința de deschidere a evenimentului QilinGong Annual Games, cu tema “Metodele energetice chinezesti si relatia minte-corp”, va avea loc în Sala de Conferințe „Daniel Thellmann” a Primăriei Mediaș, vineri, 6 octombrie, începând cu ora 18:00. Aceasta va fi transmisă LIVE pe Facebook (dă ”like” paginii FB QilinGong Games și urmărește-ne la ora programată.

eveniment qigong

Evenimentul ne pune in fata un subiect foarte generos și 6 speakeri, printre care la loc de cinste se află Maestrul Internațional de Qigong Lin Kai Ting, Presedinte al Federatiei Nationale de Qigong din Romania. Invitații sunt pregătiți să pună reflectorul pe felul în care practicarea acestor metode energetice chinezești denumite Qigong ne pot aduce beneficii extraordinare atât pentru corp, cât și pentru minte.

La finalul conferinței vom avea ocazia să urmărim un film premiat la festivaluri internaționale, ”Moartea… punct sau virgulă”, de Corina și Călin Terțan, un documentar cu oameni care au trecut prin experiența morții clinice. Singurul documentar de acest tip care îi aduce în prim plan pe chiar cei care au trecut prin aceasta experiență, fără să foloseasca actori, acest film multi-premiat a fost primit excelent de toate comunitățile preocupate de existența noastră ca oameni pe acest Pământ. Îl recomandam călduros, iar prezența autorilor fillmului, care vor răspunde la întrebarile publicului, face ca această difuzare să fie și mai valoroasă.

Sâmbătă, 7 octombrie, în Piața Corneliu Coposu din fața Primăriei Mediaș, va avea loc o practică demonstrativă, urmată de vernisajul creațiilor de pictură asiatică și festivitatea de premiere a lucrărilor realizare în cadrul atelierului creativ de pictura asiatică, desfășurat în aceeași zi, la ora 12:00. Ambele vor fi transmise LIVE pe Facebook.

Astfel de la ora 13:30 veți avea ocazia deosebită de a participa la două demonstrații a unor exerciții în mișcare:

  •  Ba Duan Jin – Brocardul de Aur
    si
  •  Yi Jin Jing – Metoda Transformarii Tendoanelor (aceasta din urmă creată de Bodhidharma, fondatorul budismului Chan, cunoscut mai mult după denumirea lui japoneza de Zen).

Aceste două exerciții complexe și complete sunt adresate armoniei corporale și mentale; practicate mai mult timp te pot face să te simți una cu Universul.

Mișcările lor liniștitoare sunt adevărate meditații în mișcare, beneficiile lor fiind vaste, atât în planul corpului fizic, cât și pentru echilibrul corp-minte.

De la 16:30, urmează vizitarea orașului – tur ghidat de ghid turistic local, oferit de organizatori.

Duminică, 8 octombrie, Întrecerile vor continua, la Scoala Generala nr. 5 Medias, Sala de Sport, încheindu-se cu festivitatea de premiere pentru toate probele.

Pentru informații amănunțite puteți accesa site-ul: www.qilingonggames.com

NewMedicine

NewMedicine.ro este singura revista din Romania dedicata exclusiv medicinei integrative holistice. Aici veti gasi informatii despre terapii alternative si complementare, dar si despre cum sunt aplicate acestea in medicina conventionala.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button