fbpx
Medicina integrativaTerapii alternative si complementare

Începe un curs de yoga pentru începători chiar de la tine de acasă!

Nu există secrete ale practicii yoga pentru începători, singurele cerințe pentru performanță fiind doar dorința și perseverența.

Găsirea motivației necesare pentru a începe o practică în beneficiul sănătății tale mintale și fizice poate fi o provocare.

Cu toate acestea, yoga are potențialul de fi o practică extrem de plăcută și captivantă, chiar și pentru începători, mai ales atunci când ești ghidat de un profesionist.

Yoga nu este doar despre poziții complicate, este despre a înțelege fundamentele acesteia, gândirea din spate, modul în care se realizează trecerea progresivă de la un nivel la altul.

Citește mai departe pentru a afla de ce este yoga benefică și de unde ar trebui să începi.

Yoga reduce stresul și poate ameliora mai multe afecțiuni

Yoga este un tip de meditație în mișcare. Scopul practicii este realizarea armoniei între minte și corp. Aceasta constă in exerciții de respirație, poziții specifice și tehnici de meditație.

Un beneficiu cheie al practicii yoga este că ajută la reducerea stresului.

Acumularea de stres poate face ca sistemul nervos să fie în alertă în mod constant, făcând dificilă capacitatea de concentrare, relaxarea și somnul.

Exercițiile de respirație care se practică în timpul unei ședințe de yoga te pot ajuta să îți scazi ritmul cardiac, reușind astfel să obții o stare generală relaxată.

Dacă ești o persoană cu o puternică latură spirituală, efectele practicii încep să se simtă dincolo de corpul fizic și în afara covorașului.

Yoga te poate ajuta să te conectezi mai profund la scopurile tale și la conștientizarea momentului prezent.

Ca beneficii fizice, pozițiile yoga pot ajuta la creșterea:

 • Flexibilității
 • Puterii
 • Mobilității
 • Echilibrului.

Pe lângă aceste beneficii general valabile, yoga are rezultate și în ameliorarea unor afecțiuni specifice, precum diabetul, boala Parkinson, migrene, probleme hormonale, boli de inimă etc.

Dorință și perseverență

Una dintre calitățile care separă un yoghin serios de unul mai puțin interesat este practica consecventă și dedicată. Două dintre conceptele de bază ale filozofiei yoga întăresc acest lucru:

Tapas – entuziasm arzător

Tapas înseamnă a încălzi, a străluci sau a purifica. Yoghinii cred că efortul constant și bine intenționat de tip tapas, alimentat prin practica disciplinată de yoga, arde letargia și impuritățile, transformându-te în sinele tău cel mai bun și cel mai înalt.

Abhyāsa – practică regulată și sârguincioasă pe termen lung

În același mod în care sportivii se antrenează pentru a face față provocărilor sportului lor, yoghinii practică cu regularitate exercițiile specifice yoga pentru a obține rezultatele dorite.

Pe măsură ce continui să exersezi, observă diferențele dintre tine înainte de yoga și după yoga.

Un sfat de la avansații în yoga pentru începători este să te concentrezi pe aspecte pozitive, cum ar fi să lucrezi pentru a te simți mai calm sau a-ți crește energia și buna dispoziție.

Fiecare experiență pozitivă pe care o asociezi cu yoga te va motiva să te angajezi în continuare în această practică spirituală.

Indiferent cât de scurtă sau simplă ar fi, practica ta zilnică este piatra de temelie pentru a face schimbările fizice și mintale pe care ți le-ai propus.

Yoga pentru începători: La ce să te aștepți?

Începutul oricărei activități noi vine cu un amestec de entuziasm și emoții, cazul începerii unui traseu în practica yoga nu este diferit.

Află din această secțiune toate informațiile de care ai nevoie pentru a te simți în largul tău atunci când începi să practici yoga: la ce să te aștepți, sugestii, cum să treci la nivelul următor.

De unde pot începe?

Există o mulțime de stiluri de yoga, precum există și numeroase opțiuni în care sunt oferite cursuri de yoga. Este indicat să găsești un curs care să se plieze pe programul tău și să fie ușor accesibil.

Un astfel de curs de yoga pentru începători, adaptat nevoilor moderne, îl poți găsi la Life University.

curs yoga pentru incepatori

Cursul cuprinde toate informațiile pe care trebuie să le știi ca începător în yoga: de la echipamentul de care ai nevoie, la filozofia care stă în spatele practicii și exerciții propriu-zise.

Secțiunile cursului sunt împărțite astfel:

 • Introducere
 • Perspectiva Yoga asupra vieții
 • Tehnici Yoga pentru respirație
 • Tehnici de meditație în Yoga
 • Asane de Yoga
 • Clase de Yoga
 • Încheiere.

Denis Dochioiu este profesoara care te va iniția în călătoria ta yoga, în 7 ore de videoclipuri înregistrate, la care ai acces de pe orice dispozitiv pentru tot restul vieții.

Mai mult decât atât, deoarece cursul este unul pe care să-l poți parcurge singur, în ritmul dorit, este necesar să îți stabilești un obiectiv legat de progresul pe care ți-l dorești.

Câte lecții vrei să faci pe săptămână? Cât de des vei practica exercițiile? Pe scurt, realizează-ți un plan structurat în funcție de nevoile tale.

Practicând în mod regulat, pozițiile și mișcările vor deveni mai familiare. Vei începe curând să observi beneficiile fizice și mintale ale practicii.

Bacescu Adnana

Mă găsești printre cărți.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button