fbpx
Comunicate de presa

Asociația Credu lansează o campanie de conștientizare dedicată combaterii pierderii auzului

Asociația Credu, asociație specializată în proiecte de educație în sănătate a lansat o campanie cuprinzătoare de conștientizare, menită să abordeze problema a pierderii auzului. Perioada de campanie este 1-7 martie, in jurul “Zilei Mondiale a Sănătății Auzului și a Urechii”, stabilită internațional la data de 3 martie.

Pierderea auzului afectează milioane de oameni din întreaga lume, impactul său extinzându-se dincolo de sănătatea fizică, cuprinzând aspectele sociale, emoționale și economice ale vieții. În ciuda prevalenței sale, pierderea auzului rămâne adesea nediagnosticată și netratată, ceea ce duce la consecințe profunde pentru indivizi și comunități.

Sistemele de sănătate și factorii de decizie ar trebui să investească în programe de educație și conștientizare în comunitățile defavorizate despre importanța îngrijirii urechii și a auzului, factorii de risc pentru pierderea auzului și soluțiile disponibile pentru gestionarea acesteia,explica Doctor Daniela Neacșu, medic primar ORL, având competentă în Foniatrie, abilităti în Electromiografie laringiană, Neurolaringologie, Laser în ORL, Chirurgie endoscopică ORL, Audiologie

 

Prin campania sa de conștientizare, Asociația Credu urmărește să educe publicul cu privire la importanța depistării precoce, prevenirii și tratamentului pierderii auzului. Prin creșterea gradului de conștientizare și furnizarea de resurse, asociația își propune să informeze comunitati cat mai largi și diverse pentru a lua măsuri proactive,în vederea protejării sănătății auzului și să caute asistență atunci când este nevoie.

Fiind o organizație angajată în promovarea sănătății și bunăstării, Asociația Credu recunoaște impactul semnificativ al pierderii auzului asupra indivizilor și asupra societății în ansamblu. Prin această campanie, ne propunem să facem lumină asupra acestei probleme, adesea trecute cu vederea și să încurajăm persoanele să acorde prioritate sănătății auzului , a declarat Oana Voicu, Președinte al Asociație CREDU.

 

Asociația Credu invită invita populația, comunitățile și organizațiile să se unească pentru a răspândi conștientizarea cu privire la riscul pierderii auzului și pentru a sprijini eforturile de îmbunătățire a sănătății auzului la nivel mondial. Împreună, putem face diferența și ne putem asigura că toată lumea are oportunitatea de a se bucura de beneficiile unui auz sănătos.

Sistemele de sănătate ar trebui să lucreze împreună cu organizațiile neguvernamentale, instituțiile academice, organizațiile de caritate și alte părți interesate pentru a dezvolta programe și inițiative eficiente pentru îmbunătățirea accesului la îngrijirea urechii și a auzului în comunitățile defavorizate,mai precizează Dr.Neacșu.

 

Pentru mai multe informații despre campania de conștientizare a Asociației Credu privind pierderea auzului, vă rugăm să vizitați site-ul credu.ro sau să ne scrieți e-mail: oana.voicu@creativeideas.ro

### Despre Asociația Credu

Asociația Credu este o organizație non-profit dedicată promovării sănătății și bunăstării prin educație, advocacy și implicare în comunitate. Cu accent pe abordarea problemelor de sănătate stringente, Asociația Credu colaborează cu parteneri și părțile interesate pentru a dezvolta soluții și inițiative inovatoare care îmbunătățesc viețile indivizilor și comunităților.

NewMedicine

NewMedicine.ro este singura revista din Romania dedicata exclusiv medicinei integrative holistice. Aici veti gasi informatii despre terapii alternative si complementare, dar si despre cum sunt aplicate acestea in medicina conventionala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button