fbpx
Evenimente

Tendințele Viitoare în Industria Sănătății: Inovare sustenabilă, transformare digitală, telesănătate, cercetare avansată și eficiență financiară

Camera de Comerț Britanică Română a organizat conferința Tendințele Viitoare în Industria Sănătății, în data de 17 octombrie. Acest eveniment a pus în lumină cele mai recente tendințe din domeniul sănătății, acordând o atenție deosebită aspectelor legate de sustenabilitatea mediului.

Ediția din acest an a conferinței s-a axat în special pe soluțiile de îngrijire a pacienților, evidențiind tehnologiile și aplicațiile emergente din domeniul asistenței medicale, precum și strategiile de transformare digitală și de anticipare a evoluțiilor în industria sănătății. În plus, au fost discutate diverse soluții inovatoare în telesănătate și modul în care tehnologia blockchain poate contribui la înregistrările electronice de sănătate și la gestionarea lanțului de aprovizionare.

Primul panel al evenimentului a fost moderat de Katie Rizvi – Cofondator și Director Executiv la Youth Cancer Europe in timp ce al doilea panel a fost moderat de Charlie Crocker, Vice-Presedinte BRCC.
Katie Rizvi a declarat: „Reuniunea de astăzi a evidențiat modul în care poziționarea strategică a României și disponibilitatea fondurilor destinate investițiilor în domeniul sănătății pregătesc țara pentru progrese transformaționale. Aceste investiții pot exploata potențialul înregistrărilor de sănătate digitale, al inteligenței artificiale și al medicinei personalizate pentru a deschide o nouă eră în domeniul sănătății, oferind perspective de îmbunătățiri semnificative în îngrijirea pacienților și o calitate semnificativ mai bună a vieții pentru toți cetățenii săi.”

„Trăim într-o lume în care oamenii trăiesc mai mult, în paralel cu o scădere a ratei medii de nașteri. Sănătatea României nu a fost niciodată mai crucială pentru familii și afaceri pe măsură ce țara avansează cu încredere. Acest eveniment important a evidențiat acele mari oportunități, dar și a pus în fața industriei provocările pe care trebuie să le abordeze și să le îndeplinească în următorii ani,”a spus Colin Lovering, Președintele BRCC

Panelul I a discutat despre „Avansarea Ecosistemului Digital de Sănătate din România”, concentrându-se pe transformarea digitală, telesănătate și tehnologia blockchain.

Ministrul Sănătății, prof. univ. dr. Alexandru Rafila, a prezentat situația actuală din domeniul sănătății din România, subliniind provocările și oportunitățile existente. Acesta a evidențiat, de asemenea, buna colaborare dintre Ministerul Sănătății și sectorul privat, în efortul comun de a avansa în sfera sănătății digitale. Prezentarea a inclus și menționarea celor mai recente soluții digitale disponibile în România în domeniul sănătății. În discursul său, Ministrul Rafila a informat, de asemenea, despre platforma europeană de date pentru sănătate, punând în evidență rolul acesteia în contextul domeniului sănătății din România și Europa. A prezentat scopul și contribuția acestei platforme în ceea ce privește îmbunătățirea cooperării transfrontaliere și a schimbului de informații în domeniul sănătății în Europa, atât pentru un acces mai bun al pacienților la servicii medicale, cât și pentru progresul cercetării în domeniul medical și farmaceutic.

„Sprijinul financiar acordat de programul Național IVF 2022-2023 valorează 15.000 de lei pentru o procedură și va fi acordat în două tranșe, sub forma unui voucher electronic în valoare de 5.000 de lei și a unui voucher pe hârtie în valoare de 10.000 de lei. Programul Național IVF vine în sprijinul cuplurilor și indivizilor care se confruntă cu infertilitatea. Știați că unul din cinci cupluri se confruntă cu această problemă? Dacă în 2022 numărul voucherelor a ajuns la 2500, în 2023 am sprijinit 10.000 de persoane și așteptăm cu nerăbdare anul 2024 pentru a continua să sprijinim populația,”a declarat Alexandra Dobre – Director al Politicilor Familiale și Demografice – Ministerul pentru Familie, Tineret și Șanse Egale

 

„Aceasta este o perioadă entuziasmantă pentru medicina reproductivă, în care tehnologiile mai noi legate de genetica avansată, monitorizarea timpului și inteligența artificială pot aduce răspunsuri și soluții pentru cele mai dificile cazuri. Proiectul nostru unic de inteligență artificială, implementat de Gynera Fertility Center împreună cu partenerii săi internaționali din grupul FutureLife, este doar un exemplu de cum analizarea unei cantități mari de date digitale poate schimba și îmbunătăți practica reproducerii asistate, pentru a atinge cel mai prețios obiectiv al nostru – crearea de familii și aducerea mai multor copii în lume”, a declarat Dr. Laura Dracea, Gynera Fertility Center.

Toți știm că „suntem ceea ce mâncăm”. Dar acum, cu noul TEST Nutrigenetics – NutriVi, nu numai că veți slăbi sau vă veți îmbunătăți metabolismul prin planuri de nutriție personalizate. Veți afla ce se află la baza ADN-ului dumneavoastră. Este mai ușor ca oricând! Testul NutriVi, profitând de avansurile de ultimă oră în nutrigenetică, se află în fruntea îngrijirii medicale personalizate. Prin descifrarea planului genetic unic, NutriVi nu numai că prezice posibile boli, ci încurajează activ prevenirea prin intermediul planurilor de nutriție personalizate. Misiunea noastră? Să creștem calitatea vieții și sănătatea fiecărui individ, creând astfel o societate mai vibrantă și mai sănătoasă. Împreună, cu NutriVi, nu ne adaptăm doar la viitor – îl construim”, a spus Dr. Diana Prepelita, Laboratorul Medical Cytogenomic.

Panelul II a abordat „Implementarea Programelor de Sănătate într-un mod Sustenabil”, discutând despre sustenabilitate, inovație în cercetare și dezvoltare, reforma sistemului de sănătate și finanțarea serviciilor de sănătate.

„În peisajul actual al asistenței medicale, provocările continuă să crească, punând presiune semnificativă asupra sistemelor de sănătate pentru a oferi îngrijire sustenabilă, universală și accesibilă. Modelele tradiționale de livrare a serviciilor medicale sunt puse la încercare, necesitând o reevaluare fundamentală și o schimbare către sisteme, tehnologii și abordări inovatoare care să nu numai să consolideze capacitatea, ci și să reducă costurile și să consolideze măsurile preventive. O propunere în acest sens este telemedicina. Prin integrarea strategică a tehnologiei și o modalitate durabilă de a conduce inițiative inovatoare, telemedicina ar putea redefini furnizarea de servicii de sănătate, optimizând costurile și consolidând măsurile preventive. Telemedicina joacă un rol crucial în asigurarea unei asistențe medicale sustenabile, universale și imediate, prin deblocarea accesului la serviciile medicale clasice, precum și accesul la serviciile medicale de urgență sau cabinetele de medicină de familie suprasolicitate. Conferința noastră speră că, prin împărtășirea ideilor și aducerea specialiștilor din toate domeniile asistenței medicale, atât din sectorul public, cât și din cel privat, unele dintre aceste idei și alte inițiative pot fi exploreate,”a declarat Charles Crocker, Vicepreședintele BRCC

 

BRCC mulțumește tuturor partenerilor evenimentului pentru sprijin: Parteneri Silver: Cytogenomic si Gynera, Parteneri Bronz: Groupama Asigurari si Enviso, Parteneri Strategici: UNIVERSITATEA DE MEDICINA SI FARMACIE „CAROL DAVILA” DIN BUCURESTI, Parteneri Suport: Thaico Spa și Dacris, Parteneri Media: Ziarul Bursa, TheBizz, eventsmax, Romania-Insider, BDR Associates, Nine O’Clock și Tarus Media.

Camera de Comerț Britanică Română își asumă angajamentul de a se implica și de a activa în reprezentarea interesului membrilor noștri în sectorul sănătății și contribuția la digitalizarea sistemului. Începând cu anul trecut, BRCC a creat un grup de lucru intern pe Sănătate pentru a pune în practică mecanisme de cooperare, pentru a încuraja schimbul de bune practici, idei, diagnostice și oportunități în domeniul sănătății. Obiectivele principale ale grupului sunt: ​​promovarea expertizei britanice în domeniul sănătății, prin prezența mai multor acționari din acest sector, membri ai BRCC, contribuirea la îmbunătățirea sistemului de sănătate din România cu ajutorul unor expertize britanice recunoscute la nivel mondial, precum și încurajarea schimbului de bune practici și a cooperării între diferiți acționari din sector.

Despre BRCC

Camera de Comerț Britanică Română este principala organizație condusă de companii care promovează comerțul și investițiile bilaterale între Regatul Unit și România. Misiunea noastră este să facilităm și să intensificăm comerțul dintre aceste două țări prin dialogul între companii.

Camera de Comerț Britanică Română joacă un rol important în crearea și susținerea unui mediu în care liberul schimb și investițiile se pot dezvolta.

Prin facilitarea parteneriatelor și cu o rețea extinsă de membri din corporații și personalități importante, Camera de Comerț Britanică Română oferă sprijin prin intermediul resurselor, cunoștințelor și infrastructurii, sprijin vital companiilor din Marea Britanie pentru a profita la maximum de oportunitățile emergente în România și pentru companiile românești.

Înființată în 1998, BRCC este o organizație independentă, deținută în întregime de membrii săi, cu sedii în Londra, București, Cluj și Sibiu.

NewMedicine

NewMedicine.ro este singura revista din Romania dedicata exclusiv medicinei integrative holistice. Aici veti gasi informatii despre terapii alternative si complementare, dar si despre cum sunt aplicate acestea in medicina conventionala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button