fbpx
Medicina integrativaTerapii alternative si complementare

Osteopatie pentru bebeluși: Cum îți poate ajuta copilul?

Tratamentele de osteopatie pentru bebeluși au în vedere încurajarea funcției fizice optime la nou-născuți.

Osteopatia pentru bebeluși ajută la eliberarea tensiunii fizice, abordează problemele legate de mișcare, promovează simetria corpului și încurajează funcția fizică optimă la nou-născuți.

Nașterea este un eveniment important atât pentru copil, cât și pentru mamă. Prin sarcină și prin orice formă de naștere, bebelușii vor trece prin diferiți factori de stres.

Bebelușii sunt, de asemenea, susceptibili la probleme de aliniere ale corpului din cauza căderilor, pozițiilor incorecte și creșterii rapide.

Osteopatii își propun să readucă echilibrul în corpurile bebelușilor pentru a asigura o funcție fizică optimă pe măsură ce se dezvoltă.

Tensiunea musculo-scheletică la bebeluși include probleme precum; torticolis, distocie de umăr și multe altele.

Deși nu este o cauză directă, tensiunea musculo-scheletică poate fi asociată și cu afecțiuni mai complexe, cum ar fi refluxul, colicii, iritabilitatea și sindromul capului plat.

Ce este osteopatia?

Osteopatia este o ocupație recunoscută drept asistență medicală primară.

Se bazează pe teoria conform căreia aliniamentul oaselor, ligamentelor, tendoanelor și țesutului conjunctiv poate îmbunătăți calitatea vieții. În plus, aceasta îi ajută oamenii să gestioneze anumite afecțiuni.

Osteopatii pot folosi diferite practici pentru a realiza următoarele obiective:

  • Creșterea circulației în anumite zone
  • Reducerea rigidității musculare
  • Gestionarea durerii
  • Îmbunătățirea mobilității articulațiilor
  • Promovarea abilităților naturale de vindecare

Ce înțelegem prin osteopatie pentru bebeluși?

Osteopatia pentru bebeluși este în esență aceeași cu osteopatia generală descrisă mai sus, bazându-se pe aceleași principii.

Diferența este că, atunci când lucrează cu bebeluși, osteopații aplică tehnici semnificativ mai blânde în comparație cu cele folosite pentru adulți. În general, osteopații care lucrează cu bebeluși își propun să ajute la promovarea dezvoltării sănătoase a acestuia.

Osteopatia pentru bebeluși poate cuprinde mai multe tehnici, cum ar fi:

  • Osteopatia craniană
  • Masajul țesutului moale
  • Îngrijirea articulațiilor
  • Întinderi
  • Osteopatie biodinamică sau craniosacrală.

Cu aceste tehnici blânde, adecvate pentru bebeluși, osteopatul va reechilibra tensiunile bebelușului lucrând pe întregul corp (craniu, coloana vertebrală, abdomen, pelvis, membre inferioare și superioare.)

De asemenea, poate elibera tensiunile din jurul gurii (maxilar, gât, palat moale) pentru a permite bebelușului să sugă și să se hrănească cu biberonul cu ușurință dacă are dificultăți.

Cum poate osteopatia să-mi ajute copilul?

Există mai multe beneficii care apar în urma programării bebelușului la un osteopat. Lista de mai jos acoperă cele mai comune beneficii ale osteopatiei pentru bebeluși:

  • Reduce trauma unei nașteri complicate.
  • Ajută la amelioararea tulburărilor digestive care pot include constipație, balonare și reflux.
  • Reglează asimetria formei capului
  • Lucrează pentru reducerea dificultăților de alăptare, care pot include preferința de a dori să fie hrănit doar dintr-o parte sau dificultăți de prindere
  • Poate calma bebelușul agitat din cauza colicilor
  • Ajută la reducerea dificultăților de somn
  • Îmbunătățește capacitatea de învățare
  • Întărește sistemul imunitar.

Când îmi pot duce bebelușul la un osteopat?

Nu există limită de vârstă pentru când ar trebui sau nu ar trebui să îți duci copilul la un osteopat.

Dacă bănuiești sau ești îngrijorată că copilul tău s-ar putea să nu se dezvolte bine, cu cât îl duci mai devreme la un osteopat, cu atât poate fi prezis un rezultat mai bun.

Tratamentul reechilibrează anumite disfuncții din corpul bebelușului, după care acesta se va adapta la noul său echilibru.

După ședință, copilul tău va fi cu siguranță obosit. Fiecare bebeluș va reacționa diferit. Unii bebeluși vor fi foarte adormiți după ședință, alții vor fi agitați, vor avea un tranzit întrerupt pentru câteva zile sau le va fi mai foame decât de obicei.

În decurs de 1 până la 3 zile, odată ce și-a revenit complet după ședință, comportamentul bebelușului va fi din nou normal.

Rezultatul poate fi imediat sau poate dura câteva zile după tratament ca să apară. În unele cazuri, poate fi nevoie de câteva ședințe.

Sunt ședințele de osteopatie pentru bebeluși periculoase?

Osteopatia pentru bebeluși este o modalitate de tratament sigură și blândă pentru a-ți ajuta copilul să se dezvolte musculo-scheletic.

Cu toate acestea, osteopatia craniană pentru bebelușii al căror craniu nu s-a format încă poate fi ușor iritantă și, la fel ca osteopatia normală, trebuie efectuată doar de un profesionist calificat.

Cine poate oferi tratamente de osteopatie pentru bebeluși?

Osteopații, fizioterapeuții, chiropracticienii înregistrați pot oferi tratamente de osteopatie pentru bebeluși.

Acest lucru se datorează faptului că acestea sunt profesii de asistență medicală primară sunt reglementate de organisme de conducere specifice și de lege.

Din acest motiv, acești profesioniști ar trebui să aibă și o certificare, necesară pentru a oferi tratamente de osteopatie pentru bebeluși.

Cât de des ar trebui să-mi duc bebelușul la un osteopat?

În timpul consultației inițiale vei fi sfătuită despre cât de des și pentru cât timp va dori un osteopat să îți vadă bebelușul. În timpul acesteia, osteopatul va face o examinare amănunțită a bebelușului și va sugera o ipoteză de lucru.

Studii osteopatie pentru bebeluși

În general, nu există suficiente dovezi care să susțină utilizarea osteopatiei pentru bebeluși. Însă, cercetările se află în curs de realizare. Reține că osteopatia craniană este periculoasă dacă este efectuată pe un copil cu un craniu neformat.

Sursa foto: freepik.com

Bacescu Adnana

Mă găsești printre cărți.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button